Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 06.11.2023 - 16:24
Güncelleme: 06.11.2023 - 16:25
375 kez okundu
Erhan Arıklı:
YDP (Yeniden Doğuş Partisi) Başkanı Erhan Arıklı, Gazze’de sivil halka karşı bir aydan uzun süredir devam eden acımasız soykırımı hatırlatarak, dünya toplumunun bu durumu görmezden gelmesini eleştirdi. Arıklı ayrıca, “KKTC’nin gelecekteki sürecini BM ve AB’ye güvenerek yönetme olasılığının olmadığını bir kez daha anladık” dedi ve Meclis’te uzun bir aradan sonra ortak bir deklarasyonun imzalanmasının da önemini vurguladı.
Tufan Erhürman:
CTP (Cumhuriyetçi Türk Partisi) Başkanı Tufan Erhürman, Gazze’de sivillere yönelik Hamas’ın saldırısı ile başlayan sürecin, İsrail’in devlet terörüne ve intikamcı bir yaklaşımla vahşete dönüştüğünü belirtti. Erhürman, “Dünya çocukları ile birlikte medeniyeti uygarlığı kaybediyor. Bu dönem maalesef barbarlığın uygarlık üstünde galebe çaldığı bir dönemdir” dedi ve dünya liderlerinin stratejik çıkarları doğrultusunda sessiz kaldığını vurguladı.
Ünal Üstel:
Başbakan ve UBP (Ulusal Birlik Partisi) Başkanı Ünal Üstel, Gazze’de bir ayı aşkın süredir devam eden çatışmanın tüm şiddetiyle devam ettiğini belirterek, bunu “savaş” olarak adlandıramayacak kadar vahşi olduğunu ifade etti. Üstel, sivillerin ölümüne dikkat çekti. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı dışında dünyanın bu duruma sessiz kaldığını belirtti ve bugün bu ortak deklarasyon aracılığıyla yaşananları kınamak istediklerini ifade etti. Başbakan, Gazze’de artık insanların ve yaralıların tedavi gördüğü hastanelerin bile bombalandığını dile getirerek, Güvenlik Konseyi, AB, BM ve insan hakları gibi kuruluşların nerede olduğunu sorguladı ve ateşkes çağrısında bulundu.
Meclis Başkanı Töre, söz alarak “BM ve AB’nin vahşeti seyrettiğini” ifade etti ve güvenebilecekleri birinin olmadığını vurguladı. Aynı zamanda, Anavatan Türkiye’nin varlığının bu zor dönemde önemli olduğunu belirtti.
Daha sonra, gündeme uygun olarak görüşmelere geçildi ve onaya sunuş işlemleri gerçekleştirildi.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.