Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 03.05.2024 - 17:29
Güncelleme: 03.05.2024 - 17:29
175 kez okundu
Editörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın ve Prof. Dr. Ahmet Duran Şahin’in üstlendiği bu çalışma, “Doğal Kaynaklarda Verimlilik ve Alternatif Enerji Çözümleri Çalıştayı”nda sunulan çözüm önerilerini içermektedir.
TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, doğal kaynakların yönetimi, çevresel sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği sorunlarının dünya genelinde politika ve uygulamaları yeniden gözden geçirme gerekliliğini vurguladı. Şeker, çalıştayın odak noktasının iklim değişikliği bağlamında KKTC’de su ve enerji yönetimi olduğunu belirterek, elde edilen sonuçların ve önerilerin faaliyetlerin birbirine bağlı olduğunu ve bu faaliyetlerin ekosistemler, biyolojik çeşitlilik ve gelecek nesiller üzerindeki etkisini gösterdiğini ifade etti.
Şeker, bu çalışmanın, bilim insanlarının birikimlerinden oluştuğunu ve sürdürülebilir bir gelecek için su yönetimi konusunda görüşler içerdiğini belirtti. Ayrıca, bölgelerinin ve özellikle KKTC’nin karşılaştığı zorluklarla başa çıkma kararlılığının bir kanıtı olduğunu ve bilim, teknoloji ve inovasyonun çevresel yönetim ve sorumlu kaynak kullanımında önemli bir rol oynayabileceğine olan inançlarını dile getirdi. Şeker, doğal kaynakları verimli kullanarak, çevreye zarar vermeden, üretim ve tüketimde sorumluluk alarak, israfı en aza indirerek sürdürülebilir bir yaşam bilincini yaygınlaştırmanın önemine vurgu yaptı.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.