Alman milletvekili Wagenknecht Almanya’nın Netanyahu hükümetini desteklemesini eleştirdi

Almanya'da Sol Parti'den ayrılan ve yeni bir parti kurma çalışmalarına başlayan milletvekili Sahra Wagenknecht, Alman hükümetinin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetini desteklemesini eleştirdi.

Yayın: 27.11.2023 - 10:43

417 kez okundu

Alman milletvekili Wagenknecht Almanya’nın Netanyahu hükümetini desteklemesini eleştirdi

Berlin’de düzenlenen “Savaşlara Hayır: Silahlanma Çılgınlığını Durdurun” adlı Ukrayna’daki savaş karşıtı gösteride yaptığı konuşmada, Wagenknecht özellikle Almanya’nın Yahudilerin hayatı ve İsrail’in var olma hakkı için sorumluluk taşıdığını belirterek, “Ancak bu sorumluluk bize Netanyahu hükümetinin acımasız savaşını kendini savunma olarak güzel gösterme ve destekleme yükümlülüğünü vermez. Bu bizim görevimiz değil.” dedi.

Wagenknecht, Orta Doğu’daki savaşın Yahudi yaşamını korumadığını, aksine tehlikeye attığını vurguladı. Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısını haklı gösterilemez bulan Wagenknecht, ancak Gazze’deki acımasız bombardımanlar karşısında aynı derecede şoke olunması gerektiğini ifade etti. Geçmişteki Irak ve Afganistan savaşlarına atıfta bulunarak, bombalamaların terörü zayıflatacağına inanmanın saçmalık olduğunu belirtti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un geçen yıl İsrail’e yaptığı ziyarette, Holokost nedeniyle “her Alman hükümetinin İsrail devletinin güvenliği ve Yahudi yaşamının korunmasına yönelik sonsuz sorumluluğu” olduğunu söylediği hatırlatıldı. Wagenknecht, bu sözleri eleştirerek, öldürülen Filistinli kadınlar ve çocuklar karşısında çifte standart olmaması gerektiğini ve masum insanların ölümünün sonlandırılması gerektiğini vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap