AB Bilgi Merkezi’nin yeni binası düzenlenen törenle açıldı

Lefkoşa'nın Köşlüçiftlik semtinde bulunan AB Bilgi Merkezi'nin yeni binası için bir açılış töreni düzenlendi.

Yayın: 27.02.2024 - 19:38

181 kez okundu

AB Bilgi Merkezi’nin yeni binası  düzenlenen törenle açıldı

Törende, Avrupa Komisyonu’nun Yapısal Reform Destek Bölümü Genel Direktörü Mario Nava ve AB Koordinasyon Merkezi Başkanı Selçuk Yörükoğluları birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından, barışın evrensel simgesi olan zeytin ağacı ön bahçeye dikildi ve tören resepsiyonla sona erdi.

Nava, AB Bilgi Merkezi’nin Kıbrıs Türk toplumuna AB hakkında doğru bilgiler edinmesine ve AB değerleriyle ilgili bilgileri öğrenmesine olanak tanıyan bir merkez olduğunu vurguladı. Ayrıca, AB’nin Kıbrıs Türk toplumuna yönelik yardım programı aracılığıyla önemli katkılar sağladığını ve Kıbrıs’ın yeniden birleşmesini kolaylaştırmayı ve ekonomik gelişime katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirtti.

Yörükoğluları ise, AB Bilgi Merkezi’nin Kıbrıs Türk halkına AB politikaları, değerleri ve fırsatları hakkında daha fazla bilgi vererek halkın daha bilinçli olmasına katkı sağlayacağını dile getirdi. Ayrıca, AB Bilgi Merkezi’nin başarılı projelere imza atması ve halkı en doğru şekilde bilgilendirmesi için çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.

Yeni binanın ve ekibin hayırlı olmasını dileyen Yörükoğluları, AB ile daha etkin iş birliği ve daha güçlü diyalog sürecinin önemini vurgulayarak, yeni Bilgi Merkezi’nin Kıbrıs Türk tarafının AB ile daha sağlıklı bir ilişki kurmasına katkı sağlamasını önemsediklerini belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap