AB Komisyonu, Bosna Hersek ile katılım müzakerelerinin başlamasını tavsiye etti

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Bosna Hersek ile katılım müzakerelerine başlanması yönünde tavsiye kararı aldığını duyurdu.

Yayın: 12.03.2024 - 12:14

63 kez okundu

AB Komisyonu, Bosna Hersek ile katılım müzakerelerinin başlamasını tavsiye etti

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada, Komisyon’un Bosna Hersek ile katılım müzakerelerinin başlatılmasını tavsiye ettiğini belirtti.

Von der Leyen, AB’nin Batı Balkanlar’a yönelik politikasında değişiklik olduğunu vurgulayarak, “Batı Balkanlar’ın bizimle yaklaşmasını beklemenin yeterli olmadığını fark ettik. Sadece kapının açık olduğunu söylemek yeterli değil. Biz de sorumluluk almalı ve AB’ye giden yolda mümkün olan her şekilde destek vermeliyiz.” şeklinde konuştu.

Bosna Hersek’in kaydettiği ilerlemeye değinen von der Leyen, aday statüsü verilmesinden bu yana Bosna Hersek’in etkileyici adımlar attığını vurguladı.

Von der Leyen, Bosna Hersek’in AB’nin dış politikasına tamamen uyum sağlarken içeride de önemli reformları hayata geçirdiğini belirtti.

AB’ye üyelik için daha fazla ilerleme gerektiğini vurgulayan von der Leyen, “Ancak ülke, üyelik kriterlerini karşılayabileceğini ve vatandaşlarının da AB ailesinin bir parçası olmak istediğini gösteriyor. Bu nedenle AB Konseyi’ne Bosna Hersek’le katılım müzakerelerini başlatma tavsiyesinde bulunmaya karar verdik.” ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek, üyelik başvurusunu 15 Şubat 2016’da yapmış ve aday ülke statüsünü 15 Aralık 2022’de almıştı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap