ABD Başkanı Biden, Yemen’deki Husilerin “terörist grup” olduğunu düşünüyor

ABD Başkanı Joe Biden, Yemen'deki Husilerin "terörist grup" olarak nitelendirilip nitelendirilemeyeceği sorusuna, "Bence öyleler" şeklinde yanıt verdi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden'ın, Pensilvanya'da bir işletmeyi ziyareti sırasında bu konuda sorulan soruya verdiği cevap öne çıkarıldı.

Yayın: 13.01.2024 - 15:48

67 kez okundu

ABD Başkanı Biden, Yemen’deki Husilerin “terörist grup” olduğunu düşünüyor

Biden, Husilerin ölçüyü aşan davranışlarına devam etmeleri halinde ABD’nin müttefikleriyle birlikte yanıt vereceğini ifade etti. Ayrıca, ABD’nin İran ile fiilen vekalet savaşında olmadığını belirtti.

ABD Başkanı, daha önce Kızıldeniz’deki saldırılara karşılık olarak ABD ve İngiliz ordularının Yemen’deki Husilere ait bazı hedefleri vurduğunu açıklamıştı. Biden, bu saldırıları, Husilerin doğrudan ABD gemilerini hedef aldığı bir dizi saldırıya misilleme olarak gerçekleştirdiklerini ifade etmişti.

Öte yandan, Husilerin, İran’ın desteğiyle Yemen’de Kızıldeniz’deki saldırılara misilleme olarak başlattıkları eylemler ve ABD’nin buna karşılık vermesi, bölgede tansiyonun yükselmesine neden olmuştu. ABD, Husilere karşı deniz görev gücü oluşturulması ve BMGK’nın Husilere karşı saldırıları durdurma talebini içeren bir karar tasarısını desteklemişti. Bu olaylar, Kızıldeniz’de deniz ticaretinin güvenliğini tehdit etmiş ve birçok gemicilik şirketi seferlerini durdurma kararı almıştı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap