Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 07.01.2024 - 16:12
Güncelleme: 07.01.2024 - 15:48
435 kez okundu
Blinken, Orta Doğu’yu ziyaret ettiği sosyal medya platformu X hesabından yaptığı videolu paylaşımda, Gazze’deki durumu bölgedeki ortaklarıyla görüşmek amacıyla gerçekleştirdiği ziyaret hakkında bilgi verdi. Ziyaretin kolay diyaloglar olmadığını ancak Gazze’nin geleceği ile İsrailli ve Filistinli vatandaşların geleceği için şu anda bu diplomasi çabasını yürütmenin hayati önem taşıdığını vurguladı.
Blinken, 7 Ekim 2023’ten bu yana dördüncü kez bölgeye gittiğini belirterek, başlangıçtan itibaren çatışmanın yayılmasını önlemeye odaklandıklarını ifade etti. Ziyaret kapsamında, ortaklarıyla çatışmanın yayılmasını engellemek için atılabilecek adımları görüşeceklerini ve sivillerin korunması, insani yardımların artırılması ve esirlerin serbest bırakılması konularını ele alacaklarını kaydetti.
Blinken, “Gazze’deki erkekler, kadınlar ve çocuklar için durum ciddiyetini koruyor. Çok sayıda Filistinli, özellikle çocuklar hayatını kaybetti. Birçok kişi, gıda, su, ilaç ve temel yaşam ihtiyaçlarına erişim konusunda büyük zorluklarla karşı karşıya.” ifadelerini kullanarak, bölgede sürdürülebilir, huzurlu ve güvenli bir geleceğe yönelik adımlara odaklanacaklarını belirtti. Ayrıca, Gazze’deki yeniden inşa, güvenlik sağlama ve Filistin liderliğinde bir yönetim kurma çabalarının önemine vurgu yaptı.
Blinken, bölge turu kapsamında Türkiye, Yunanistan, Ürdün, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret etmişti.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.