ABD üniversitelerindeki Filistin destekçisi protestolara işçi sınıfı da dahil oldu

New York City College'da Filistin'e destek gösterileri, ikinci gününde şehirdeki bazı işçi grupları ve sivil aktivistlerin katılımıyla daha da genişledi.

Yayın: 27.04.2024 - 13:57

29 kez okundu

ABD üniversitelerindeki Filistin destekçisi protestolara işçi sınıfı da dahil oldu

Manhattan’daki City College kampüsünde gerçekleşen Filistin destekçisi protestolara, kendilerini “New York Workers” olarak adlandıran işçi grubu ve bazı aktivistler ilk kez katıldı.

City College öğrencilerinin düzenlediği Gazze Dayanışma Kampı, öğrenci protestosunun sınırları aşarak halkla birleştiği bir örnek olarak dikkat çekti.

Kampüste, dayanışma kampının kurulduğu parkta Müslüman gençler Cuma namazını kılarken, diğer destekleyiciler namaz esnasında protestolarını saygıyla durdurdu.

Protestoya katılan bazı Ortodoks Yahudi cemaati üyeleri, İsrail ve Siyonizm’e karşı pankartlar taşıyarak Filistin’in haklı davasını desteklediklerini açıkça dile getirdiler.

ABD’de üniversitelerden başlayarak ivme kazanan protestoların, yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde bazı STK’ların ve işçi sendikalarının da katılımıyla geniş bir sokak hareketine dönüşme olasılığı güçleniyor.

City College’daki Gazze Dayanışma Kampı’nın ikinci gününde, barışçıl gösteriye müdahale etmek isteyen bir karşıt protestocu provokasyona kalkıştı.

Provokatörü engellemeye çalışan Filistinli gençler, New York polisi tarafından gözaltına alınan şüpheliyi parktan uzaklaştırdılar.

Protesto grubunun temsilcisi, City College’daki kampüs protestolarının güçlü bir şekilde devam edeceğini ve taleplerinin karşılanması için mücadelelerine devam edeceklerini ifade etti.

City College yönetimiyle yapılan görüşmelerde, Filistin destekçisi öğrencilerin temsilcileriyle masaya oturma kararı alınması, protesto grubu için büyük bir başarı olarak değerlendirildi.

Columbia Üniversitesi’nde geçen hafta başlayan Gazze protestoları sırasında yaşanan gerginlikler devam ederken, Temsilciler Meclisi Üyesi Alexandria Ocasio-Cortez ve Minnesota Temsilciler Meclisi Üyesi Ilhan Omar, öğrencilerin yanında yer alarak desteklerini gösterdiler.

ABD genelindeki birçok üniversitede Filistin’e destek gösterilerine katılan öğretim görevlileri, profesörler ve siyasetçiler, üniversite yönetimlerinin protestoları durdurmasını zorlaştırıyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap