ABD’de Floyd’un ölümüne neden olan eski polis, hapishanede bıçaklı saldırıya uğradı

ABD'de, siyahi George Floyd'un ölümüne sebep olan eski polis memuru Derek Chauvin'in, Arizona eyaletindeki federal hapishanede bir mahkum tarafından bıçaklanarak ciddi şekilde yaralandığı bildirildi.

Yayın: 25.11.2023 - 14:32

101 kez okundu

ABD’de Floyd’un ölümüne neden olan eski polis, hapishanede bıçaklı saldırıya uğradı

İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Chauvin’in bıçaklanma olayına dair The Associated Press’e bilgi verdi. Eski polis memuru Chauvin’in, cezasını çektiği hapishanede bir mahkumun saldırısına maruz kalarak ağır yaralandığı belirtildi.

ABD Federal Cezaevleri Bürosu, bıçaklanma olayının doğrulandığını ancak Chauvin’in isminin verilmediğini açıkladı. Ayrıca, hapishane personelinin olaya müdahale ederek durumu kontrol altına aldığı ve yaralanan mahkumun tedavi için hastaneye sevk edildiği ifade edildi.

George Floyd olayı, Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde yaşanan bir trajedi olarak hafızalara kazındı. 25 Mayıs 2020’de, siyahi Amerikalı George Floyd, polis memuru Derek Chauvin tarafından gözaltına alındıktan sonra 9 dakika 29 saniye boyunca boynuna diziyle baskı yapılması sonucunda yaşamını yitirmişti. Floyd’un “nefes alamıyorum” diyerek yalvarmasının ardından yaşanan bu olay, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti konusunu gündeme getirmiş ve şiddetli protestolara neden olmuştu.

Chauvin, Floyd’un ölümüne neden olmakla suçlanmış ve 2. ve 3. dereceden cinayet ile 2. dereceden adam öldürme suçlamalarıyla yargılanarak 22,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Floyd’un ölümü, Amerika’da polis şiddeti ve ırkçılıkla ilgili derinlemesine tartışmalara yol açmıştı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap