ABD’de kutup soğukları 100 milyondan fazla kişiyi etkilemeye devam ediyor

ABD'nin birçok bölgesinde etkili olan kutup soğukları, 100 milyondan fazla kişiyi olumsuz kış koşullarından etkilediği bildirildi.

Yayın: 20.01.2024 - 08:43

78 kez okundu

ABD’de kutup soğukları 100 milyondan fazla kişiyi etkilemeye devam ediyor

Ulusal Meteoroloji Servisi, ülkenin orta, kuzeydoğu ve orta Atlantik bölgelerinin yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına girdiğini duyurdu.

Indiana’dan Delaware eyaletlerine kadar yer yer kar yağışının görülmesi sebebiyle 100 milyondan fazla kişiye olumsuz hava koşulları uyarısı yapıldı. Eyalet yetkilileri, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarda, yollardaki buzlanma nedeniyle mecbur kalmadıkça trafiğe çıkılmamasını istedi.

Philadelphia’da kar yağışı nedeniyle acil durum ilan edilerek okullar kapatılırken, New York’un Copenhagen bölgesinde son iki gündür kar kalınlığının 127 santimetreyi aştığı belirtildi.

Oregon eyaletinde 6 gündür etkili olan buzlu yağmur nedeniyle acil durum ilan edildi ve 107 binden fazla kişinin elektriksiz kaldığı bildirildi.

12’den fazla eyalette hava sıcaklığının hafta sonu bitimine kadar eksi derecelerde seyredeceği ifade edilirken, Chicago’da Lake Michigan gölünün etkisiyle sıcaklığın eksi 16’ları aşabileceği uyarısı yapıldı.

Associated Press, ülkede son iki haftada etkili olan yağmur, kar, rüzgar ve aşırı soğuklara bağlı olarak şu ana kadar 45 kişinin hayatını kaybettiği bilgisini paylaştı.

Meteoroloji yetkilileri, hafta sonundan itibaren aşırı soğuk havaların yerini ülkenin neredeyse tamamında mevsim normallerinin üzerinde sıcaklığa bırakacağını tahmin ediyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap