Kırgızistan’da sel nedeniyle 6 ayda 22 kişi öldü

Kırgızistan'da sel felaketi, yılın ilk yarısında önemli zararlara yol açtı. Kırgızistan Acil Durumlar Bakan Yardımcısı Azamat Mambetov, düzenlediği basın toplantısında bu yılın ilk altı ayında yaşanan sellerin etkilerini ayrıntılı bir şekilde açıkladı.

Yayın: 26.07.2024 - 11:06

191 kez okundu

Kırgızistan’da sel nedeniyle 6 ayda 22 kişi öldü

Mambetov’un verdiği bilgilere göre, 2024’ün ilk yarısında Kırgızistan genelinde 80 ayrı sel olayı yaşandı. Bu felaketlerde, toplamda 22 kişi hayatını kaybederken, 4.551 evde hasar meydana geldi. Ayrıca, 76 ev tamamen yıkıldı. Sel felaketlerinin etkisi yalnızca konutlarla sınırlı kalmadı; 68 kamu binası, 404 kilometre iç yol, 568 hektar tarım arazisi, 69 köprü ve 87 otomobil de zarar gördü.

Acil Durumlar Bakanlığı, yıl boyunca toplamda 56 uyarı bildirimi yaparak halkı olası afetler konusunda bilgilendirdi. Bu doğal afetlerin yol açtığı maddi zararın ise 13 milyon dolar civarında olduğu ifade edildi.

Mambetov, tahliye ve boşaltma kararı alınan bölgelerde 3.888 ailenin yaşadığını belirtti. Ancak, bu ailelerin devlet desteğine rağmen göç etmediklerini vurguladı.

Özellikle Kırgızistan’ın güney bölgelerinde, Oş, Celalabad ve Batken bölgelerinde yaşanan sellerin büyük yıkımlara neden olduğunu ekleyen Mambetov, bu bölgelerdeki afetlere karşı daha etkili önlemler alınması gerektiğini ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap