ABD’de Trump’ın vergi kayıtlarını medyaya sızdıran kişiye 5 yıl hapis cezası

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a ait vergi kayıtlarını basına sızdıran eski ABD Vergi Dairesi taşeronu Charles Littlejohn, gelir vergisi beyannamelerini yetkisiz olarak ifşa etme suçundan dolayı 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yayın: 30.01.2024 - 11:48

83 kez okundu

ABD’de Trump’ın vergi kayıtlarını medyaya sızdıran kişiye 5 yıl hapis cezası

Littlejohn, Washington D.C’deki federal mahkemede görülen duruşmada yargılandı.

Ekim 2023’te savcılıkla anlaşarak “Amerikalının federal vergi beyannamelerini yasa dışı bir şekilde ifşa etme” suçlamasını kabul eden Littlejohn, 5 yıl hapis cezasına ve 5 bin dolar para cezasına çarptırıldı.

Duruşmada savcılık, Littlejohn’ın “Binlerce Amerikalının federal vergi beyannamelerini ve diğer özel mali bilgilerini yasa dışı bir şekilde birden fazla haber kuruluşuna ifşa ederek konumunu kötüye kullandığını” öne sürdü.

Littlejohn’ın avukatı ise müvekkilinin suçunu, “Amerikan halkının bilgi edinme hakkına sahip olduğuna ve değişimi etkilemenin tek yolunun bunu paylaşmak olduğuna dair derin, ahlaki bir inançla” işlediğini savundu, ayrıca müvekkilisinin o sırada haklı olduğuna inandığını belirtti.

Davaya bakan Yargıç Ana Reyes, bu suçun ABD’ye ve onun yasal temeline karşı bir saldırı anlamına geldiğini belirterek, “ABD’nin görevdeki başkanına (Trump) saldırarak yaptığınız şey, anayasal demokrasimize yönelik bir saldırıydı” dedi.

38 yaşındaki Littlejohn, ABD Vergi Dairesi’nde taşeron olarak çalıştığı sırada, eski başkan Donald Trump’ın da aralarında bulunduğu 1000’den fazla milyarderin vergi beyannamelerini sızdırarak New York Times ve ProPublica gibi medya kuruluşlarına vermişti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap