“Akademik Dürüstlük: Temel Metinler Serisi”nin ilk kitabı yayınlandı

TEZARUS Yazılım ve Bilgi Hizmetleri Ltd., Kuzey Kıbrıs'ın tek KAM (Kütüphane-Arşiv-Müze) yazılım ve teknolojileri firması tarafından oluşturulan TEZARUS Kitap, "Akademik Dürüstlük: Temel Metinler Serisi" adlı yeni kitabının ilk cildini yayımladı.

Yayın: 26.01.2024 - 15:07

51 kez okundu

“Akademik Dürüstlük: Temel Metinler Serisi”nin ilk kitabı yayınlandı

Şirketin sağladığı bilgilere göre, kitabın önsözü Prof. Dr. Mesut Yalvaç tarafından kaleme alındı ve kitap için özel izin Bilim Akademisi tarafından verildi.

2024 yılı içinde diğer ciltleri de yayımlanacak olan serinin ilk cildinde, araştırmalarda dürüstlük konusunda Avrupa Davranış Kodu’nun ve PRINTEGER Bonn Bildirgesi’nin İngilizce orijinali ve Türkçe çevirilerine yer veriliyor.

Ayrıca, TEZARUS Kitap’ın web sitesinden tüm kitaplara ücretsiz erişim imkanı bulunduğu belirtildi (https://www.tezar.us/tr/tezarus-kitap.html).

TEZARUS Kitap Genel Yayın Yönetmeni Serkan İpekçi, kitap hakkında yaptığı açıklamada, “Üniversite kavramının sorgulandığı, akademik özgürlüklerin çeşitli nedenlerle kısıtlandığı ve küresel gelişmelerin etkisiyle akademik dürüstlüğün sınandığı bir dönemde bulunuyoruz.

Bilimin ışığının bazı coğrafyalarda azaldığı bir ortamda, çözümün temelinde akademik dürüstlük ilkesine bağlı kalmaktan geçtiğini düşünüyoruz. Bu seriyi uzun bir hazırlık sürecinden sonra sunmaktan memnuniyet duyuyoruz ve umarım hem teoride hem de pratikte faydalı olacaktır.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap