Akan Kürşat’ın, kendi talebi üzerine önümüzdeki günlerde Güney Kıbrıs’a iade edilmesi bekleniyor

Avukat Akan Kürşat'ın KKTC'deki eski Kıbrıslı Rum taşınmazlarının satışına karışmasıyla ilgili olarak İtalya'da tutuklandığı ve önümüzdeki günlerde Güney Kıbrıs'a iade edileceği belirtiliyor.

Yayın: 06.02.2024 - 12:21

83 kez okundu

Akan Kürşat’ın, kendi talebi üzerine önümüzdeki günlerde Güney Kıbrıs’a iade edilmesi bekleniyor

Rum basınında yer alan haberlere göre, Kürşat, Güney Kıbrıs’a iade edilmeyi kabul etti ve bu karar 2 Şubat’ta alındı. İtalya’da mahkemeye çıkarılmadan önce 10 gün içinde Kıbrıs’a gönderilecek.

Politis gazetesi, Kürşat’ın avukatı aracılığıyla İtalyan makamlarına yaptığı başvuruda, “Kıbrıs Cumhuriyeti’ne iade edilmeme” talebinin reddedilmesini istediğini bildirdi. Kürşat’ın talebinin ele alınacağı ve bugünkü duruşmanın yapılmayacağı belirtildi.

Gazete, sürecin devam edeceğini ve İtalyan makamlarının Rum makamlarla iade sürecine ilişkin müzakereler yapacağını aktardı.

Rum polisi, Kürşat’ın iadeyi kabul etmesinin ardından 10 gün içinde İtalya’ya gitmesi ve Güney Kıbrıs’a getirilmesi gerektiğini vurguladı. Bu takvime göre, Kürşat’ın en geç 11 Şubat’ta adaya getirilmesi gerekiyor.

Rum Polisi Basın Subayı Hristos Andreu, Kürşat’ın iadeyi kabul ettiğini 2 Şubat Cuma günü öğrendiklerini ve Kürşat’ın 10 gün içinde Kıbrıs’a getirilmesi gerektiğini belirtti. Andreu, Kürşat’ın Güney Kıbrıs’a getirilmesinin ardından tutuklanacağını ve aynı davada suçlu bulunan İngiliz Gary Robb’a yöneltilen suçlamalar temelinde sorgulanacağını ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap