Akupunkturun inme sonrası konuşma güçlüğü çekenlerin tedavisine katkıda bulunduğu belirlendi

Çin'de gerçekleştirilen bir çalışma, inme sonucu konuşma zorluğu yaşayan bireylerin tedavisinde akupunkturun, dil fonksiyonlarının geri kazanılmasında önemli bir rol oynadığını ortaya koydu.

Yayın: 23.01.2024 - 14:46

67 kez okundu

Akupunkturun inme sonrası konuşma güçlüğü çekenlerin tedavisine katkıda bulunduğu belirlendi

JAMA Network Open tıp dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, Tianjin Geleneksel Çin Tıbbı Üniversitesi’nden araştırmacılar, inme sonrası konuşma bozukluğu yaşayan hastaların tedavisinde akupunkturun etkisini araştırdı.

Araştırmada, 45 ile 75 yaş arasındaki 252 katılımcı, inme sonrası konuşma bozukluğu teşhisi konulduktan sonra rastgele iki gruba ayrıldı. Bir gruba “gerçek” akupunktur uygulanırken diğer gruba “sahte” tedavi uygulandı.

Her iki grup da dil terapisi ve geleneksel tedaviye ek olarak 6 hafta boyunca 30 seans akupunktur tedavisi aldı.

Araştırmada, 6 hafta süresince “gerçek” ve “sahte” akupunktur tedavisi gören katılımcıların sonuçları karşılaştırıldığında, gerçek akupunktur alan bireylerin konuşma becerilerinde diğer gruba kıyasla önemli bir iyileşme olduğu görüldü.

Araştırmacılar, “Çalışma sonuçları, akupunkturun inme sonrası konuşma bozukluğu geçiren hastalara yardımcı bir tedavi yöntemi olarak kullanılabileceğini gösteriyor.” açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap