Ali Kişmir’in davası 4 Mart’a ertelendi

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) Başkanı gazeteci Ali Kişmir'in, yazdığı bir makaleden dolayı açılan davası 4 Mart tarihine ertelendi.

Yayın: 24.01.2024 - 00:10

57 kez okundu

Ali Kişmir’in davası 4 Mart’a ertelendi

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde görülen davada, Kişmir’i Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı ve Avukat Cansu N. Nazlı temsil etti.

Kişmir’in avukatı Hasan Esendağlı, mahkeme sonrasında bir açıklama yaparak, savcılık makamına, müvekkilinin kaleme aldığı yazının Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı veya onun kişiliği ile ilgili olmadığı argümanlarının değerlendirilmesi taleplerini ilettiklerini belirtti. Esendağlı, savcılık makamının davaya devam kararı aldığını ve dosyanın Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilmesi için işlemlere devam edileceğini ifade etti.

Esendağlı, 2024 senesinde bir gazetecinin yazdığı bir yazıdan dolayı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıp yargılanmayacağına dair kararın mahkemeye bırakıldığını belirtti. Hazır oldukları müdafaa ile ilgili konuşan Esendağlı, meseleyi basın ve ifade özgürlüğü boyutuna taşıdı.

Dava, 4 Mart tarihine ertelenirken, bu tarihte ilk soruşturma aşamasının tanıklarının dinleneceği belirtildi. Esendağlı, hazırlıklarını bu tarihe kadar tamamlayacaklarını ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap