Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 05.02.2024 - 19:37
Güncelleme: 27.02.2024 - 19:39
114 kez okundu
Aliyev, Türkiye’nin depremin yol açtığı zorlukları liderliği, Türk halkının mücadele azmi, dayanışma ruhu ve güçlü iradesi sayesinde hızla aşacağına, bu acı sınavdan onurla ve daha da güçlenerek çıkacağına olan güvenini ifade etti.
Aliyev, depremde hayatını kaybedenlerin anısını derin bir saygıyla anarak, onlar için Yüce Allah’tan rahmet ve ailelerine sabır diledi. Aynı zamanda, felaketin sadece Türkiye’yi değil, Azerbaycan’ı da derinden etkilediğini vurgulayarak, Azerbaycan halkının zor günlerde Türk kardeşleriyle birlikte olduğunu belirtti.
Azerbaycan’ın, deprem anında Türk halkına yardım çağrısı beklemeden kardeşlik görevini yerine getirmek için tüm imkanlarını seferber ettiğini hatırlatan Aliyev, arama-kurtarma ekiplerinden doktorlara ve gönüllülere kadar herkesin Türk meslektaşlarıyla dayanışma içinde çalıştığını vurguladı.
Aliyev, Türkiye hükümetinin liderliği altında, depremin neden olduğu büyük yıkımın giderilmesi, etkilenen bölgelerin yeniden canlandırılması ve milyonlarca evsiz insanın konutlandırılması için gösterdiği çabayı takdirle karşıladı. Azerbaycan’ın da Kahramanmaraş ilinde insani faaliyetlerini sürdürdüğünü ve imar-restorasyon çalışmaları ile sosyal tesis inşasına aktif olarak katıldığını belirtti.
Aliyev, Türkiye’nin sadece iyi günlerde değil, aynı zamanda zor zamanlarda da Azerbaycan’ın yanında olduğunu ve bu kardeşliğin devam edeceğini ifade ederek, “Çünkü biz tek milletiz, iki devletiz. Sizin liderliğiniz, Türk halkının mücadele azmi, dayanışma ruhu ve güçlü iradesi sayesinde kudretli Türkiye devletinin bu zorlukları aşacağından, bu acı sınavdan onurla ve daha da güçlenerek çıkacağından eminim.” dedi.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.