Aliyev, 6 Şubat depremlerinin 1. yılı dolayısıyla Erdoğan’a mesaj gönderdi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 6 Şubat 2023 depremlerinin birinci yılı dolayısıyla Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mesaj gönderdi.

Yayın: 05.02.2024 - 19:37

89 kez okundu

Aliyev, 6 Şubat depremlerinin 1. yılı dolayısıyla Erdoğan’a mesaj gönderdi

Aliyev, Türkiye’nin depremin yol açtığı zorlukları liderliği, Türk halkının mücadele azmi, dayanışma ruhu ve güçlü iradesi sayesinde hızla aşacağına, bu acı sınavdan onurla ve daha da güçlenerek çıkacağına olan güvenini ifade etti.

Aliyev, depremde hayatını kaybedenlerin anısını derin bir saygıyla anarak, onlar için Yüce Allah’tan rahmet ve ailelerine sabır diledi. Aynı zamanda, felaketin sadece Türkiye’yi değil, Azerbaycan’ı da derinden etkilediğini vurgulayarak, Azerbaycan halkının zor günlerde Türk kardeşleriyle birlikte olduğunu belirtti.

Azerbaycan’ın, deprem anında Türk halkına yardım çağrısı beklemeden kardeşlik görevini yerine getirmek için tüm imkanlarını seferber ettiğini hatırlatan Aliyev, arama-kurtarma ekiplerinden doktorlara ve gönüllülere kadar herkesin Türk meslektaşlarıyla dayanışma içinde çalıştığını vurguladı.

Aliyev, Türkiye hükümetinin liderliği altında, depremin neden olduğu büyük yıkımın giderilmesi, etkilenen bölgelerin yeniden canlandırılması ve milyonlarca evsiz insanın konutlandırılması için gösterdiği çabayı takdirle karşıladı. Azerbaycan’ın da Kahramanmaraş ilinde insani faaliyetlerini sürdürdüğünü ve imar-restorasyon çalışmaları ile sosyal tesis inşasına aktif olarak katıldığını belirtti.

Aliyev, Türkiye’nin sadece iyi günlerde değil, aynı zamanda zor zamanlarda da Azerbaycan’ın yanında olduğunu ve bu kardeşliğin devam edeceğini ifade ederek, “Çünkü biz tek milletiz, iki devletiz. Sizin liderliğiniz, Türk halkının mücadele azmi, dayanışma ruhu ve güçlü iradesi sayesinde kudretli Türkiye devletinin bu zorlukları aşacağından, bu acı sınavdan onurla ve daha da güçlenerek çıkacağından eminim.” dedi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap