Almanya-Münih Havalimanı’nda şaşırtıcı olay: Yolcunun valizinden 455.000 Euro çıktı

Münih Havalimanı’nda gerçekleşen olağanüstü bir olayda, ülkeden çıkış yapmak isteyen 66 yaşındaki bir yolcu, beyan ettiği 300 Euro’nun aksine, valizinden tam 455.000 Euro çıkmasıyla alı koyuldu. Havalimanı yetkilileri, paranın beyan edilmediği ve kontrol panelinden geçerken valizin görülmediği ifade etti, bununla olay daha da karmaşık hale geldi.

Yayın: 02.02.2024 - 23:10

123 kez okundu

Almanya-Münih Havalimanı’nda şaşırtıcı olay: Yolcunun valizinden 455.000 Euro çıktı

Yolcunun uçağın kalkışından önce çıkış kontrolünde beyan ettiği 300 Euro, başlangıçta normal kabul edildi. Ancak gümrük memurları, kontrol sırasında yolcunun üzerinde beklenenden daha fazla para taşımadığını belirlediler. Ancak olay, uçağa binmeden önce yaşandı.

Emekli yolcu, uçağa binerken kimliği belirsiz bir erkek tarafından bir valiz verildi. Valizin teslim alınması sonrasında gümrük memurları tarafından yolcu durduruldu ve kontrol edilen yolcunun valizinden 455.000 Euro nakit para çıktı.

Gümrük yetkilileri, el çantasında bulunan büyük miktarlı nakit paraya el koydu. Münih ana gümrük ofisi sözcüsü, “Yolcu paranın kaynağı hakkında herhangi bir bilgi vermedi” dedi.

Avrupa Birliği’nin giriş ve çıkışlar için belirlediği azami 10.000 Euro sınırını aşan bu olay, yolcu hakkında cezai işlemlerin başlatılmasına neden oldu. Şu an için paranın nereden geldiği ve niçin bu kadar büyük bir miktarın taşındığı konusunda henüz bir açıklama yapılmış değil.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap