Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 11.11.2024 - 16:42
Güncelleme: 11.11.2024 - 17:41
1164 kez okundu
Alzheimer Derneği, her yıl Türkiye Alzheimer Derneği tarafından düzenlenen ve ülke genelindeki Alzheimer derneklerinin katıldığı buluşmaya katıldı. Dernek, Alzheimer hastalığına dair farkındalık oluşturarak hasta ve yakınlarına destek sağlamayı ve demansa yönelik kapsamlı politikalar geliştirmeyi amaçlıyor. Toplantıya, Kıbrıs Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu adına Güner Ersen katıldı.
Toplantı, Adana’da düzenlendi ve bu yıl gerçekleştirilen etkinlikler ile savunuculuk faaliyetlerinin yanı sıra 2025 yılı için belirlenen eylem planları paylaşıldı. Türkiye’deki Alzheimer derneklerinin bir araya gelerek deneyimlerini ve önerilerini paylaştığı bu etkinlikte, Alzheimer hastalığının erken tanısı, gündüz yaşam evi ihtiyacı ve kısa süreli refakatçi desteği gibi en çok ihtiyaç duyulan hizmetler tartışıldı.
Alzheimer Derneği’nin açıklamasına göre, hasta ve hasta yakınlarının en büyük ihtiyacı, kalifiye hasta bakıcıları bulmak. Dernek, bu konuda yaptığı çalışmalarla toplumda farkındalık yaratmayı ve yaşlıların daha kaliteli bir yaşam sürmelerini sağlamak için çeşitli adımlar atılmasını talep ediyor.
2023 yılında, Yataklı Tedavi Kurumları Yasası’na 100 kişilik hasta bakıcı kadrosu eklenmişti, ancak bu kadronun oluşturulabilmesi için 2024 yılı bütçesinden hiçbir kaynak ayrılmadığı için bu ihtiyaç hala karşılanamamış durumda. Alzheimer Derneği, bu sorunların çözülmesi için çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, yaşlıların onurlu bir yaşam sürmesi için gerekli adımların ivedilikle atılmasını talep etti.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.