Antonio Guterres: Bu bir kader anı!

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve bölgedeki büyük insani kriz konusunda büyük bir endişe duyduğunu belirtti.

Yayın: 28.10.2023 - 09:28

428 kez okundu

Antonio Guterres: Bu bir kader anı!

Guterres, bu durumun üstesinden gelmek için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurgulayarak, bu süreci bir “kader anı” olarak tanımladı. Ayrıca, tarih boyunca bu gibi olayların insanlar tarafından nasıl değerlendirildiğine dikkat çekerek, bu zorlu dönemde tüm taraflara düşen sorumluluğu yerine getirmeleri gerektiğini belirtti.

Guterres, Filistin’deki durumun daha da kötüleşebileceğine dikkat çekti ve “Köklü bir değişiklik olmadığı takdirde, Gazze halkı eşi benzeri görülmemiş bir insani acıyla karşı karşıya kalacaktır” dedi. Bu noktada, uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı, çözüm bulunması ve insanların yaşamlarını iyileştirmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, İsrail’in Gazze’deki Şifa Hastanesi’ni hedef göstermesine ilişkin Birleşmiş Milletler’den yapılan açıklamada, sağlık tesislerine yönelik herhangi bir saldırının uluslararası insancıl hukuku ihlal edeceği belirtildi. Bu tür saldırıların kabul edilemez olduğuna dikkat çekildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap