Arıklı: “Kamu projelerinde odalarla iş birliği sağlanmalı”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, dış kaynaklı kamu projelerinde, meslek odalarıyla daha sağlam bir iş birliği ortamı oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Yayın: 14.05.2024 - 11:03

340 kez okundu

Arıklı: “Kamu projelerinde odalarla iş birliği sağlanmalı”

Arıklı, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Toycan ve Oda Saymanı Buğra Gazioğlu’nu kabul ederek Odanın faaliyetleri hakkında bilgi aldı ve önerilerini dinledi.

Bakanlık sözcüsü yaptığı açıklamada, Nisan ayındaki genel kurul sonrasında göreve gelen Mehmet Toycan ve ekibini tebrik eden Arıklı, sivil toplum ve meslek örgütlerinin ülke gelişiminde kritik bir rol oynadığını ifade etti.

Arıklı, KKTC’nin altyapı eksikliklerinin giderilmesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük destek sağladığını belirterek, Türkiye tarafından yürütülen projelerde sorunsuz bir süreç için ilgili meslek odalarının dahil edilmesinin önemine dikkat çekti.

Bakan Arıklı, “Pandemi Hastanesi gibi 100 günde tamamlanan projelerde yaşanan sorunların çözümü ve benzer sıkıntıların tekrarlanmaması için Elektrik Mühendisleri Odası ve diğer ilgili meslek odalarıyla iş birliği yapılabilir. Bu hususu hükümet ortaklarına ileteceğim” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap