Arıklı: “Motosiklet sporuna devlet olarak daha fazla katkıda bulunmalıyız”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Kıbrıs Türk Motosiklet Kurumu Başkanı Mustafa Özgökçen ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Yayın: 29.01.2024 - 16:42

94 kez okundu

Arıklı: “Motosiklet sporuna devlet olarak daha fazla katkıda bulunmalıyız”

Bakanlık kaynaklarına göre, görüşme sırasında Arıklı, Kıbrıs Türk Motosiklet Kurumu tarafından düzenlenen yarışmalar ve kurumun faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Arıklı, “Ülkemizde futboldan daha fazla izleyici kitlesi çeken bu spor dalına devlet olarak daha fazla destek sağlamalıyız” ifadelerini kullandı.

Motosiklet yarışmalarının uluslararası düzeyde olduğunu belirten Arıklı, ancak bütçe kısıtlamaları nedeniyle uluslararası standartların altında kaldığını vurguladı. Arıklı, “Örneğin, Kıbrıs Türk Motosiklet Kurumu’nun düzenlediği drag yarışlarına Türkiye, Güney Kıbrıs Rum kesimi ve Yunanistan’dan yarışmacılar katılıyor. Bu yarış organizasyonları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtımı için son derece önemli. Bu organizasyonlara gerekli desteğin sağlanması için hükümet olarak ortaklarımızla görüşeceğim” dedi.

Arıklı, Mustafa Özgökçen ve ekibine başarılar dileyerek, Kıbrıs Türk Motosiklet Kurumu’nun gelişimine destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap