Arjantin’deki hükümet karşıtı protestolarda 60 kişi yaralandı

Arjantin'de hükümet karşıtı protestolarda güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 60 kişinin yaralandığı bildiriliyor.

Yayın: 03.02.2024 - 08:52

75 kez okundu

Arjantin’deki hükümet karşıtı protestolarda 60 kişi yaralandı

Ulusal medyada yer alan haberlere göre, Devlet Başkanı Javier Milei’nin getirmeye çalıştığı “torba yasayı” protesto etmek isteyen göstericiler, başkent Buenos Aires’teki Kongre Meydanı’nda polisle çatıştı.

Güvenlik güçleri, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullanarak müdahale etti ve olaylar sırasında 60 eylemci yaralandı.

Olaylar sonucunda 6 kişi gözaltına alınırken, polisin kullandığı göz yaşartıcı gaz nedeniyle basın mensupları da olumsuz etkilendi.

Hükümet karşıtı protestolara çeşitli sendikalar, öğrenci grupları ve muhalefet temsilcileri destek verdi.

Muhalefet partileri, İçişleri Bakanı Patricia Bullrich’e tepki göstererek, polisin göstericilere karşı orantısız güç kullandığını savundu.

Ülkenin “derin” bir krizle karşı karşıya olduğu gerekçesiyle, hükümetin Kongre’den “İhtiyaç ve Aciliyet Kararnamesi” adını verdiği torba yasada yer alan “istisnai” yetkileri onaylama süreci devam ediyor. Bu yetkiler, ekonomi, enerji, sağlık, eğitim ve ulaşım gibi alanlarda “derhal” müdahale edilmesine olanak tanıyacak.

Devlet Başkanı Milei, önceki açıklamalarında ülkenin ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğini belirterek, radikal kararlar alacaklarını duyurmuştu. Milei, ekonomik krizi aşabilmek adına kamu harcamalarını kısma, sosyal destek harcamalarını azaltma ve zarar eden kamu kuruluşlarını özelleştirme sözü vermişti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap