Armağan Candan AKPA’da konuştu: “Kıbrıs’ta masaya dönme zamanıdır”

Strazburg'daki Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi'nde (AKPA), Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Armağan Candan, Kıbrıs'ta müzakerelerin yeniden başlaması ve kesin bir sonuca varması için tüm tarafların çaba göstermesi gerektiğini vurguladı.

Yayın: 18.04.2024 - 14:09

83 kez okundu

Armağan Candan AKPA’da konuştu: “Kıbrıs’ta masaya dönme zamanıdır”

CTP Basın Bürosu’nun açıklamasına göre, Candan AKPA Genel Kurulu’nda Siyasi Komite’de konuştu ve ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile de görüştü.

Siyasi Komite’de Kıbrıs raporu ele alınırken söz alan Candan, müzakerelerin başlaması ve tamamlanması için tüm tarafların çaba göstermesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, BM Genel Sekreterinin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’in atanmasıyla Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde bir yakınlaşma yaşandığını ve Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye olumlu mesajlar gönderdiğini belirtti.

Candan ayrıca Strazburg’da CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşerek Kıbrıs konusundaki gelişmeleri ve Türkiye-Kuzey Kıbrıs ilişkilerini de ele aldı.

Açıklamada, Özgür Özel’in CTP’nin üyesi olduğu Sosyalist/Demokrat/Yeşiller Grup toplantısına katılarak Kıbrıs konusunu da içeren bir konuşma yaptığı ve AKPA’nın oturumunda Kosova’nın Avrupa Konseyi üyeliğini tavsiye eden kararın kabul edildiği belirtildi. Kosova’nın üyeliğiyle ilgili nihai kararın ise Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi tarafından verileceği ifade edildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap