Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı pazartesine ertelendi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, pazartesi günü gerçekleşmesi planlanan toplantısını ileri bir tarihe erteledi.

Yayın: 14.05.2024 - 20:55

175 kez okundu

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı pazartesine ertelendi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, toplantının pazartesi günü saat 09.00’a ertelendiğini duyurdu.

Gardiyanoğlu, işveren tarafıyla yapılan görüşmelerin sonuçlandırılması için zaman gerektiğini belirtti.

Çalışma Bakanı Gardiyanoğlu: “İşverenle konuşup çalışmayı sonuçlandıracağız”

Toplantı sonrasında, Hür-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, toplantının ertelenmesine tepki gösterdi ve hükümet ile işverenin oyun oynadığını iddia etti.

Serdaroğlu, “Hesap verebilecek olanlar masada kalmalı, kaçmamalılar.” dedi. Yüzde 23’lük artışı onayladıklarını ancak anlam veremedikleri bir oyunun oynandığını savundu.

Başbakanı bu konuda göreve çağıran Serdaroğlu, işçilere gereken önemin verilmesini talep etti ve onları üvey evlat olarak görmemeleri gerektiğini vurguladı.

Serdaroğlu, bugünkü toplantıda ilk defa yaşanan bazı durumları gözlemlediklerini, yaşananların anlaşılmaz olduğunu ve yasal bir süreç olduğunu belirterek, hayat pahalılığının asgari ücrete otomatik olarak yansıtılması gerektiğini dile getirdi.

Yüzde 27’lik artış talebiyle masaya oturduklarını ancak masada bir şeylerin döndüğünü ve işverenin yüzde 18, hükümetin ise yüzde 23’lük artışı önerdiğini belirten Serdaroğlu, “Eğer niyet iyi olsaydı, bugün oylama yapılır ve iş bitirilirdi.” dedi.

Hükümetin hakem pozisyonunda olduğunu ifade eden Serdaroğlu, bu sürecin bugün sona erdirilmesi gerektiğini ancak erteleme kararı alındığını söyledi. Yüzde 23’lük teklifi kabul edip oylama yapmayan hükümeti eleştiren Serdaroğlu, asgari ücret masasındaki oyunlardan vazgeçilmesini talep etti.

İşverenin beklentilerinin hükümet tarafından açıkça dile getirildiğini belirten Serdaroğlu, işçi tarafının devletin sunduğu yüzde 23’lük teklife evet dediklerini ancak karşılığında ellerini bile sıkmadıklarını ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap