Avrupa Komisyonu, 2024/25 Akademik Yılı AB Burs Programı’nın başlatıldığını duyurdu

Avrupa Komisyonu, Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB Yardım Programı çerçevesinde finanse edilen 2024/25 Akademik Yılı AB Burs Programı'nın başlatıldığını duyurdu.

Yayın: 25.01.2024 - 17:08

70 kez okundu

Avrupa Komisyonu, 2024/25 Akademik Yılı AB Burs Programı’nın başlatıldığını duyurdu

Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği’nden yapılan açıklamaya göre, 5 milyon Euro bütçeli program, Kıbrıs Türk toplumuna Avrupa Birliği’nde farklı alanlarda ve düzeylerde eğitim, öğretim ve mesleki gelişim fırsatları sunmaya devam ederken, adanın yeniden birleşmesi genel hedefine de katkıda bulunacak.

Açıklamada, 2024/25 akademik yılı AB Burs programı çağrısının bugün yapıldığı belirtilerek, başvuruların 2 Nisan’da Kıbrıs saatiyle 23.59’da sona ereceği kaydedildi.

İlgilenen adaylara, başvurularını çevrimiçi olarak www.euburs.eu adresindeki AB Bursları başvuru sayfasından yapmaları çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, burs hakkında daha fazla bilgi almak için web sitesini ziyaret etmenin yanı sıra, e-posta yoluyla [email protected] adresine başvuruda bulunabilecekleri belirtildi.

Burs programı, yazılım mühendisliğinden sürdürülebilir enerji teknolojisine kadar işgücü piyasasında talep gören farklı öncelik alanlarında genel bilgiye ek olarak, teknik bilgi ve beceriler ile sosyal becerileri geliştirerek toplumun ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Ayrıca, 2007 yılından bu yana burslardan yararlanan yaklaşık 2 bin 150 Kıbrıslı Türk mezun ile bağlantı kurmayı hedefleyen çevrimiçi bir platform olan Mezunlarla Bağlantı Girişimi de, AB Burs Programı kapsamında kuruldu.

Programın, çeşitli ve kapsayıcı bir mezun ağı oluşturarak katılımcıları burs deneyimlerinin ötesinde desteklemeye devam edeceği ifade edildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap