Ax-3 ekibine Uluslararası Astronot Sembolizm Rozeti takdim edildi

Axiom-3 (Ax-3) ekibi, içinde Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da yer aldığı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) gerçekleşen karşılama töreni ile resmen ağırlanmıştır.

Yayın: 20.01.2024 - 17:39

77 kez okundu

Ax-3 ekibine Uluslararası Astronot Sembolizm Rozeti takdim edildi

Axiom Space, Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu Ax-3 ekibi için düzenlenen karşılama törenini canlı yayınlamıştır. Törende, ekibe Uluslararası Astronot Sembolizm Rozeti takdim edilmiştir.

Expedition 70 ekibinden ilk olarak söz alan astronot Andreas Mogensen, uzay istasyonunda farklı milletlerden gelen astronotların sayısının arttığını belirterek, “Önümüzdeki iki hafta boyunca uzay istasyonunda yoğun bir çalışma dönemi geçirmeyi dört gözle bekliyoruz.” demiştir.

Ax-3 misyon lideri Michael Lopez-Alegria ise UUİ’de temsil edilen çeşitli milletlerden insanların, istasyonu diğer uluslara değil, aynı zamanda bireylere ve araştırmacılara açmak amacıyla sembolik bir gösterge olduğunu ifade etmiştir. Lopez-Alegria, Dragon aracında yaşadıkları ufak bir gecikmeye rağmen her şeyin sorunsuz ilerlediğini belirtmiştir.

Misyon üyelerinden Marcus Wandt, yaklaşık 36 saat süren uzay yolculuğunun şaşırtıcı ve garip olduğunu belirterek, farklı milletlerden insanlarla birlikte çalışmanın önemine vurgu yapmıştır. UUİ’ye ulaşmanın ve dünyanın dört bir yanından gelen farklı kültürlerden insanlarla tanışmanın, gelecek hakkında güçlü hisler uyandıran harika bir deneyim olduğunu ifade etmiştir.

Misyon üyesi Walter Villadei ise sıcak karşılama için Expedition 70 ekibine teşekkür ederken, İtalya’ya minnettarlığını dile getirmiştir.

Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu Ax-3 mürettebatını taşıyan araç, yaklaşık 36 saat süren uzay yolculuğunun ardından TSİ 13.42’de UUİ’ye başarıyla kenetlenmiştir.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap