“Ayluga Doğal Yaşam Parkı” Projesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yarın yapılıyor

Gazimağusa Belediyesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ve Kuzey Kıbrıs Maden ve Metal Sanayicileri Derneği (MAKAMER) işbirliğinde yürütülen "Ayluga Doğal Yaşam Parkı" Projesi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenleniyor.

Yayın: 25.01.2024 - 19:02

58 kez okundu

“Ayluga Doğal Yaşam Parkı” Projesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yarın yapılıyor

Gazimağusa Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, yarın saat 16.00’da Gazimağusa Belediyesi’nde gerçekleşecek toplantıda, Ayluga Sulak Alanı’yla ilgili oluşturulan “Ayluga Doğal Yaşam Parkı” Projesi hakkında, sivil toplum örgütleri aracılığıyla kent sakinlerine bilgi verilerek, görüşleri alınacak.

“Ayluga Doğal Yaşam Parkı” Projesi Koordinatörlüğü, tüm ilgili sivil toplum örgütlerini toplantıya katılmaya davet etti.

Yapılan çağrıda şu ifadelere yer verildi:

“Kültürel ve coğrafi dokusunun önemli bir parçası olan ancak hızlı ve çarpık kentsel gelişme baskısı altında özgün ekolojik değerlerini kaybetmekte olan Ayluga Sulak Alanı, ilgimize muhtaçtır.

Ayluga Sulak Alanı, biyolojik çeşitlilik açısından zengin, farklı doğal yaşamları ve habitatları barındıran ulusal ve küresel öneme sahip bir doğal yaşam alanıdır.

Potansiyel Natura 2000 adayı olan ve 110’dan fazla farklı kuş türüne ev sahipliği yapan bu alan, adeta bir kuş cennetini anımsatmaktadır. Ayluga Doğal Yaşam Parkı Projesi, sivil toplum örgütleri aracılığıyla kent halkını bilgilendirmeyi ve görüşlerini almayı amaçlayan bu toplantıyı düzenlemektedir.

Proje, ekolojik temelli sürdürülebilir bir yaklaşımla ele alınmaktadır. Proje ortakları, kent sakinlerinin, ilgili kurumlar ve inisiyatiflerin projeye etkin katılımını önemsemekte ve projenin hızla tamamlanması, hayata geçirilmesi ve bilinçli bir şekilde kullanıcılara ulaşması açısından katılımlarını büyük bir önem arz etmektedir.”

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap