Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 27.12.2024 - 08:12
Güncelleme: 27.12.2024 - 03:33
980 kez okundu
Başbakanlıkça yapılan yazılı açıklamada Üstel, hükümetin kamu maaşlarında yaptığı artışların enflasyonun iki katını aştığını ve döviz bazında maaşların tarihin en yüksek seviyesine ulaştığını vurguladı.
Başbakan Üstel, şu ifadeleri kullandı:
“Son üç yıllık süre içerisinde hükümetimizin kamu maaşlarına yaptığı artış enflasyonun çok üzerindedir, hatta iki katıdır. Yapılan bu artışlarla gerek kamu maaşlarımız gerekse asgari ücretimiz hükümetimiz döneminde döviz bazında tarihin en yüksek seviyelerine ulaşmıştır.”
Hükümetin düşük ve orta gelir gruplarına daha çok, yüksek gelir gruplarına daha az destek politikalarını benimsemiş olduğunu belirten Üstel, şu açıklamalarda bulundu:
“Bu vizyonla hareket eden hükümetimiz, çalışanın ve üretenin hep yanında olmuş; son üç yılda halkımızı enflasyon karşısında korumak adına imkanların da ötesinde maaş iyileştirmeleri yapmıştır.”
Başbakan, son üç yılda toplam enflasyonun yüzde 234 olduğuna, buna karşın kamu maaşlarına yüzde 480 TL bazında, yüzde 130 döviz bazında artış yapıldığına dikkat çekti.
Başbakan Üstel, hayat pahalılığı uygulamasının, önceki dönemlerde olduğu gibi, 2024 yılından itibaren yılda iki kez gerçekleşeceğini ve maaş artışlarının yıllık hayat pahalılığı oranının gerisinde kalmayacağını ifade etti. Yeni uygulamayla ilgili detaylar ise şu şekilde paylaşıldı:
Başbakan Üstel, 2025 ve 2026 yıllarında Türkiye ve KKTC Merkez Bankaları tarafından belirlenen enflasyon hedeflerinin uygulamanın maaşlar üzerindeki etkisini minimize edeceğini ifade etti. Gerçek hayat pahalılığının ötesinde verilen artışların ekonomi üzerindeki baskısının, suni enflasyon ve pahalılığın özellikle düşük ve orta gelirli vatandaşların alım gücünü olumsuz etkilediğine dikkat çekti.
“Söz konusu uygulama ile en temel hedeflerimizden biri, gerçek hayat pahalılığının ötesinde ortaya çıkan suni enflasyon sarmalının önüne geçerek, özellikle asgari ücretli, düşük ve orta gelir düzeyindeki vatandaşlarımızın alım gücünü korumaktır” diyen Başbakan, devlet kaynaklarından tüm kesimlerin eşit faydalanması hedefiyle hazırlanan düzenlemenin toplumsal katkı sağlayacağına inandığını belirtti.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.