Başbakan Ünal Üstel: “İsias Davası’nda ailelerimizin yanındayız”…

Başbakan Ünal Üstel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen 2. Dayanışma Etkinliği'ne katıldı.

Yayın: 21.01.2024 - 16:07

191 kez okundu

Başbakan Ünal Üstel: “İsias Davası’nda ailelerimizin yanındayız”…

Başbakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Üstel, etkinlikte yaptığı konuşmada hükümetin çalışmalarının yanı sıra İsias Davası hakkında önemli mesajlar verdi ve davaya verdikleri önemi bir kez daha vurguladı.

Üstel, Başbakanlık bünyesinde davayla ilgili koordinasyon çalışmalarının devam ettiğini belirterek, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’nin talebi üzerine, davada KKTC’yi savunan hukukçuları ülkelerinde ağırladıklarını ifade etti.

Başbakan, yaptıkları toplantıda avukatlar, hükümet, muhalefet ve ailelerle bir araya gelerek süreci değerlendirdiklerini ve 26 Nisan’da başlayacak olan bir sonraki duruşmaya odaklandıklarını belirtti. İsias Davası’nın bir onur meselesi olduğunu vurgulayan Üstel, suçluların hak ettiği cezayı alması için ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.

Üstel, muhtarlarla işbirliği içinde olduklarını vurgulayarak, muhtarlıkların işlevsel demokrasi için vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu belirtti. Hükümetin muhtarlara verdiği destekleri hatırlatan Başbakan, asgari ücretin yüzde 95’i kadar mali destek sağlayacaklarını ifade etti.

Başbakan ayrıca, 2024 yılında 2023’ten daha iyi olacağını ve halkın alım gücünü korumak ve özel sektöre destek olmak için çaba göstereceklerini belirtti.

Esnafa yönelik 150 milyon TL’lik bir destek paketinin onaylandığını açıklayan Üstel, esnaf başına 5 yıl vadeyle 650 bin TL’ye kadar kredi öngörüldüğünü dile getirdi. Başbakan, hükümetin KKTC’nin güçlenmesi ve halkın refahı için kararlılıkla çalışacağını ve Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük desteğiyle yollarına devam edeceklerini vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap