Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 20.09.2024 - 22:23
Güncelleme: 20.09.2024 - 22:47
3980 kez okundu
Güney Kıbrıs’ın başvurusunun sonuçsuz kalmasının önemine dikkat çeken Üstel, bu gelişmenin Kıbrıslı Türkler için önemli bir kazanım olduğunu belirtti.
Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Konseyi Delegeler Komitesi’nin aldığı kararı değerlendiren Üstel, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanmasının denetlenmesi amacıyla yapılan toplantıda, “Kıbrıs v. Türkiye” davasının “Yerlerinden Edilmiş Kişilerin Mülkiyet Hakkı” başlığı altında tekrar ele alındığını belirtti. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne (AİHS) dayanarak bazı tazminat unsurlarının yeniden AİHM tarafından değerlendirilmesini talep ettiğini aktardı.
Üstel, Güney Kıbrıs’ın girişimlerinin sonuç vermemesini memnuniyetle karşılayarak, Taşınmaz Mal Komisyonu’nun (TMK) uluslararası hukuk çerçevesinde etkin bir iç hukuk yolu olarak çalışmaya devam edeceğini ve bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi. Avrupa Konseyi Delegeler Komitesi’ndeki gelişmenin Kıbrıslı Türklerin haklarının korunması açısından önemli bir adım olduğunu vurgulayan Üstel, Rum tarafının TMK’yı işlevsiz hale getirme çabalarının başarısız olduğunu ifade etti.
Başbakan Üstel, Kıbrıs Türk halkının uluslararası arenada haklarını savunma konusunda Türkiye Cumhuriyeti’ne, devletin ilgili kurumlarına ve sivil toplum kuruluşlarına desteklerinden dolayı teşekkür etti. “Hep birlikte Kıbrıs Türk halkının haklarını uluslararası platformlarda savunmaya devam edeceğiz.” dedi.
Ayrıca, Üstel’in başbakanlığı döneminde yapılan yasal düzenlemelerle, Taşınmaz Mal Yasası kapsamında yabancıların mülk edinmesine yüzde 6 oranında bir fon getirildiği ve elde edilen bu gelirin yarısının TMK’ya aktarıldığı belirtildi. Bu gelirin, TMK’nın işlevselliğinin artırılmasında önemli bir rol oynadığı ifade edilirken, 2020 yılına kadar TMK’nın sonuçlandırdığı dosyaların tazminat ödemelerinin tamamlandığı vurgulandı.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.