Başbakan Ünal Üstel: Türk gençliğinin Cumhuriyetimizi geleceğe taşıyacağına duyduğum inanç tamdır

Başbakan Ünal Üstel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Yayın: 28.10.2023 - 18:22

517 kez okundu

Başbakan Ünal Üstel: Türk gençliğinin Cumhuriyetimizi geleceğe taşıyacağına duyduğum inanç tamdır

Üstel, mesajında, tarihte eşine az rastlanır bir azmin, mücadelenin ve cesaretin ürünü olan Kurtuluş Savaşı’nın zaferiyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını, kişisel olarak ve Kıbrıs Türk halkı adına içtenlikle kutladığını ifade etti.

Üstel, her türlü zorluğa ve yokluğa rağmen başlatılan ve kazanılan bağımsızlık mücadelesinin ardından, Atatürk’ün “Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir” sözünün gereğini yerine getirerek oluşturulan büyük mirasın millete emanet edildiğini vurguladı.

Başbakan Ünal Üstel şu şekilde devam etti:

“Türk halkı ve Türk gençliği, her zaman olduğu gibi bundan sonra da cumhuriyetin temel değerlerine sıkı sıkıya sahip çıkarak, onu demokratik ve laik yapısıyla geleceğe taşıma konusundaki kararlılıklarıyla tanınmışlardır.

Güçlü Türkiye Cumhuriyeti’nin, kuruluşunun 100. yılını kutladığı bu dönemde gösterdiği başarı ve ilerleme, Kıbrıs Türk Halkı için bir kaynak olmuş ve bu başarılar sevinç ve gurur kaynağı olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti, yüz yıl önceki bağımsızlık mücadelesiyle tüm dünyaya örnek olmuş, aynı zamanda Kıbrıs Türk halkının varlık ve özgürlük mücadelesine ilham kaynağı olmuştur. Bu bilinçle başlatılan varlık mücadelesinin sonunda, Kıbrıs Türk halkı kendi cumhuriyetine kavuşmuştur.”

Türkiye Cumhuriyeti’nin parlak ve yükselen yıldızı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin küresel arenada kucaklaşmasını ve geleceğe doğru adım atmasını aydınlatan bir ışık olarak parlamaya devam ediyor.

Bugün, Sayın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, esarete boyun eğmeyen, özgür ve onurlu bir duruşla bir araya gelen, üreten, gelişen ve küresel bir güce dönüşen Türkiye Cumhuriyeti’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti’nin yanında her alanda durması, Kıbrıs Türk Halkı’na geleceğe güvenle ilerleme cesareti veriyor.

“İki devlet, tek millet” şiarına uygun olarak sunulan bu samimi destek, kardeş Türkiye Cumhuriyeti ile olan bağlarımızı daha da güçlendiriyor.

Türkiye Cumhuriyeti ile Kıbrıs Türk halkı arasında her geçen gün daha da derinleşen ve güçlenen duygusal bağlar sayesinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye Yüzyılı’nın ortak bir paydaşı olacağına ve yakın bir gelecekte dünya sahnesinde hak ettiği yeri alacağına inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını ve milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le birlikte İstiklal Harbi’ni zaferle taçlandıran kahramanlarımızı anıyor, bağımsızlığımız için toprağa düşen aziz şehitlere Allah’tan rahmet diliyor ve gazilerimizi minnetle anıyorum.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap