Başbakan Üstel, Ataoğlu ve Arıklı ile bugün Ankara’ya gidiyor

Başbakan Ünal Üstel, hükümet ortakları Başbakan Yardımcısı ve Turizm, Kültür, Gençlik ile Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı eşliğinde Ankara'ya resmi bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Yayın: 28.02.2024 - 12:16

157 kez okundu

Başbakan Üstel, Ataoğlu ve Arıklı ile bugün Ankara’ya gidiyor

Başbakanlık kaynaklarına göre, Başbakan Üstel ve beraberindeki heyet, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile bir araya gelecek.

Başbakan Ünal Üstel ve heyetinin Ankara’da, devam eden projelerle ilgili çeşitli çalışma toplantıları yapması bekleniyor.

Başbakan Üstel, ziyaret öncesi Ankara temasları ve güncel konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Üstel, “KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ilişkileri karşılıklı sevgi, saygı, güven ve işbirliği temelinde en üst seviyede sürdürmeye devam ediyoruz. Halen devam eden birçok ortak projemiz var ve Ankara ziyaretimizde bu projelerle ilgili çalışma toplantıları yapacağız. Ekonomi, ulaştırma, eğitim, turizm ve tarım gibi konu başlıklarındaki süreçleri ele alacak ve gerekli koordinasyon çalışmalarını birlikte yürüteceğiz.” dedi.

Ülkenin güncel konularına da değinen Başbakan Ünal Üstel, ülkedeki bir eğitim kurumunda başlatılan soruşturmayı yakından takip ettiklerini belirterek, “Ancak tüm bunların ötesinde, ülkemizdeki yerli ve yabancı kurumların güvenlik boyutunu da önemsiyoruz. İnsan kaçakçılığı gibi faaliyetlere asla göz yummayacağız. Halkımızı, sınırlarımızı ve güvenliğimizi tehdit eden herhangi birini affetmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Üniversite sektörüne ilişkin olarak da açıklamalarda bulunan Başbakan Üstel, “Dünya listelerinde başarı elde eden üniversitelerimizin marka değerine gölge düşürmemek için gereken her türlü önlemi alacağız. Üniversite sektörümüz, yalnızca tabeladan ibaret olan kurumlara yer vermez. İyi örneklerimizin imajına zarar vermemeye kararlıyız. Tüm süreçler tamamlandığında, üniversite sektörümüz daha güçlü ve nitelikli bir şekilde yoluna devam edecek.” dedi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap