Başbakan Üstel: “Baf Direnişi, Kıbrıs Türkü’nün tüm zor şartlara rağmen hiçbir esareti kabullenemeyeceğinin en açık göstergesidir”

Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Türkü'nün her türlü esareti reddetme kararlılığının en somut kanıtının Baf Direnişi olduğunu vurguladı.

Yayın: 08.03.2024 - 17:51

116 kez okundu

Başbakan Üstel: “Baf Direnişi, Kıbrıs Türkü’nün tüm zor şartlara rağmen hiçbir esareti kabullenemeyeceğinin en açık göstergesidir”

Üstel’in yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinin önemli bir dönüm noktası olan 9 Mart Şanlı Baf Direnişi’nin 60. yıl dönümünü gururla kutladıklarını belirterek, vatan ve millet uğruna canlarını feda eden şehitleri minnetle andı.

“9 Mart, takvimdeki bir gün değil, bir avuç Baflı’nın Rum ve Yunan kuvvetlerine karşı verdiği şanlı direnişin adıdır” diyen Başbakan Üstel, şunları ekledi:

“Baf merkez ve çevresindeki Türk köyleri tam 60 yıl önce, 9 Mart 1964’te, Rum askerlerinin orantısız güç kullandığı saldırıya maruz kaldı. Bu saldırıya karşı vatan sevdasıyla canını feda etmeye hazır olan bir avuç insan, Mücahitlerle birlikte bölgeyi kahramanca savundu. Baf Direnişi, Kıbrıs Türkü’nün hiçbir şekilde esareti kabullenmeyeceğinin en somut göstergesidir.”

Kıbrıs Türk halkının Baf Direnişi ve ardından gelen diğer bölgelerdeki kahramanca mücadelesi sayesinde Kıbrıs Barış Harekâtı’nın gerçekleştiğini ve bugün dünya ile kucaklaşma yolunda ilerleyen KKTC’nin temellerinin atıldığını vurgulayan Başbakan Üstel, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün, bu topraklarda özgürce yaşayabiliyorsak, bunu canları ve kanlarıyla ödeyen şehitlerimize, gazilerimize, kahraman Mücahitlerimize ve Mehmetçiklerimize borçluyuz. Bu yüzden, şerefle ve gururla anılan Baf Direnişi’ni gelecek nesillere aktarmak ve yaşatmakla yükümlüyüz.”

Büyük acılarla bugünlere gelen Kıbrıs Türk halkının aynı acıları yaşamaması için haklı davayı uluslararası alanda kararlılıkla savunmaya ve devlete sahip çıkmaya devam edeceklerini belirten Üstel, “Bu adada Türk varlığının sürdürülmesi için verilen zorlu mücadeleleri ve Kıbrıs Türkü’nün bugünlere nasıl geldiğini asla unutturmayacağız” dedi.

Başbakan Üstel, Kıbrıs Türk mücadele tarihine altın harflerle yazılan ve Baf’a gazilik ünvanını kazandıran bu onurlu günde şehitleri ve gazileri saygıyla anarak minnetlerini sundu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap