Başbakan Üstel, Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi Kurulumu Projesi imza töreninde konuştu

Başbakan Ünal Üstel, Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi Kurulumu Projesi kapsamında yaptığı açıklamada, "Bu proje ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin sahilleri daha güvenli hale gelecek ve Akdeniz ile Mavi Vatan'daki etkileşimimiz artacak." dedi.

Yayın: 23.01.2024 - 12:41

145 kez okundu

Başbakan Üstel, Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi Kurulumu Projesi imza töreninde konuştu

Üstel, Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi Kurulumu Projesi’nin imza törenine katılarak Ankara’da JW Marriott Otel’de konuşma yaptı. Projeyi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için heyecan verici ve önemli bir adım olarak nitelendiren Üstel, “Bu proje sayesinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sahilleri daha güvenli hale gelecek ve Akdeniz ile Mavi Vatan’daki söz hakkımız daha da artacak. Kıyılarımızdaki gelişmeleri, projenin sağlayacağı üç merkezden takip edebileceğiz. Ayrıca, gemilerimiz artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin limanından hareket edip Türkiye’ye kadar izlenebilecek.” diye belirtti.

Üstel, ayrıca Akdeniz’de devam eden savaşa ve yaşanan soykırıma dikkat çekerek, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın barış çağrılarına vurgu yaptı.

Kıbrıs Türk halkının geçmişte maruz kaldığı zulümleri hatırlatan Üstel, “1974 Mutlu Barış Harekatı ile özgürlüğümüze kavuştuk. Ancak, bugün Filistin’de yaşanan soykırım gibi yakınımızdaki dramatik olaylarla karşılaştırılamaz. Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti, bize destek olmaya devam ediyor.” dedi.

Üstel, KKTC’nin zorlu bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği olmadan bu zorlukları aşmanın güç olduğunu ifade ederek, projenin önemine vurgu yaptı. KKTC’de gerçekleştirilen büyük projelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde hayata geçirildiğini belirten Üstel, enerji sorununa çözüm getirecek üçüncü projenin de KKTC’nin enerji sıkıntısını ortadan kaldıracağını ve yeşil enerjiye geçişin sağlanacağını dile getirdi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap