Başbakan Üstel, Engelliler Federasyonu yetkililerini kabul etti

Başbakan Ünal Üstel, Engelliler Federasyonu yetkililerini kabul etti. Başbakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, kabulde Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk, Başbakan Üstel'e engellilerin karşılaştığı sorunları içeren 14 maddelik bir liste ile 50 kişilik istihdam taleplerini sundu.

Yayın: 01.12.2023 - 17:44

114 kez okundu

Başbakan Üstel, Engelliler Federasyonu yetkililerini kabul etti

Derviş Yücetürk, engellilerin sorunlarının çözümü için bir Engelli Dairesi’nin kurulmasını ve Engelli Yaşam Evi’nin açılmasını talep etti. Başbakan Ünal Üstel ise göreve geldikleri günden itibaren engellilerin sorunlarını çözmek için çaba harcadıklarını belirterek, 2006 yılından bu yana yapılmayan engelli istihdamlarının kendi dönemlerinde gerçekleştirildiğini ifade etti. Üstel, engellilerin taleplerine karşı ellerinden geleni yapacaklarını ve sözlerini tutacaklarını vurguladı.

Başbakan Üstel, yakın bir zamanda engelli istihdamının artırılacağını söyleyerek, engellileri topluma kazandırmayı ve sosyal yaşama entegre etmeyi önemsediklerini belirtti. Engelsiz Yaşam Evi’nin inşaatının sona erdiğini ve 2024 yılında açılacağını dile getiren Üstel, KKTC’yi her yönüyle dünyaya hazırlamak için çalıştıklarını ve engellilerin sorunlarını çözme konusunda adımlar atacaklarını söyledi.

Başbakan Üstel, geniş kapsamlı bir çalışma ile engelli turistleri ülkelerine çekmeyi hedeflediklerini ifade ederek, 2024’te bu konuda önemli ilerlemeler kaydetmeyi amaçladıklarını belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap