Başbakan Üstel: “Fırsatçılığın önüne geçeceğiz”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, Lapta ve Karşıyaka köylerini ziyaret ederek bölge halkıyla bir araya geldi.

Yayın: 15.01.2024 - 14:12

158 kez okundu

Başbakan Üstel: “Fırsatçılığın önüne geçeceğiz”

Üstel, hükümetin icraatlarını anlatarak piyasaya etkin denetim getirme ve ücretlere sadece artış değil aynı zamanda etkin denetim uygulama sözü verdi.

UBP Genel Başkanı, Lapta ve Karşıyaka ziyaretlerinde UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Girne İlçe Başkanı Bülent Kutay, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Maliye Bakanı Özdemir Berova, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Sağlık Bakanı Hakan Dünçyürek, Milletvekilleri Hasan Küçük ve Ziya Öztürkler ile birlikteydi.

Ziyaretler, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük ve Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nde şehit edilen Mehmetçikler için saygı duruşu ile başladı.

Üstel, konuşmasında hükümetin icraatlarına ve projelerine halkın büyük destek verdiğini belirterek, bir buçuk yıllık görev süresi içinde ülkedeki birçok soruna çözüm getirdiklerini ifade etti. Ayrıca, halkın alım gücünü korumak için tarihi maaş artışları sağladıklarını ve üreticiye destek oranlarını artırdıklarını vurguladı.

Başbakan Üstel, Çatalköy yolu için 2024 yılı içinde ihaleye çıkacaklarını duyurarak, Lefkoşa Çevre Yolu’nda Girne’ye dönüş kavşağının yapımı için yakında ihaleye çıkacaklarını belirtti. Eğitime yönelik yatırımlardan bahseden Üstel, çocukların güvenli ortamlarda eğitim alması için birçok yeni okul yapılacağını müjdeledi.

Ayrıca, ocak ayı maaşlarına yüzde 50.3 hayat pahalılığı miktarını yansıtacaklarını söyleyen Üstel, piyasa fiyatlarındaki denetimi artırmak amacıyla yeni bir uygulama başlatacaklarını belirtti. Bu uygulama ile ekonomi, maliye, vergi ve ticaret dairelerinin koordineli olarak piyasa fiyatlarını anlık olarak takip edeceklerini ve fırsatçılığın önüne geçeceklerini ifade etti.

Üstel’in konuşmasının ardından, Hisarköy sakini Akile ve İbrahim Şansoy, UBP’ye katılımları nedeniyle Genel Başkan Üstel ve Genel Sekreter Hasipoğlu tarafından rozetleri takıldı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap