Başbakan Üstel ile TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın ortak basın toplantısı…

Başbakan Ünal Üstel, "Dr. Suat Günsel Camii’nin Kıbrıs Türkü’nün ülkeye kazandırdığı en büyük eserlerden biri olduğunu" belirtti.

Yayın: 11.01.2024 - 12:28

277 kez okundu

Başbakan Üstel ile TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın ortak basın toplantısı…

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da, “Camii’nin Kıbrıs Türkünün neler yapabileceğinin göstergesi olduğunu” ifade etti. Ercan Havalimanında düzenlenen ortak basın toplantısında Ünal Üstel, Kıbrıs Türk Halkı ile Türkiye arasındaki ilişkilerin önemine vurgu yaparak, “Allah’ın izni ile bugün de o sevinçlerden birini yaşayacağız” dedi.

Dr. Suat Günsel Camii’nin, Kıbrıs Türkleri tarafından tasarımı, mühendisliği ve tüm işçiliğiyle inşa edilmiş en büyük eserlerden biri olduğunu vurgulayan Üstel, caminin Kıbrıs Türkü için özel bir anlam taşıdığını söyledi. Kıbrıs Türk Halkı’nın, zorlu günlerde dahi bayrağını, inancını ve milletini koruduğunu belirten Üstel, caminin Kıbrıs Türkü’nün güven ve huzur içinde yaşamasının değerini simgelediğini ifade etti.

Üstel ayrıca, ziyaretin Kıbrıs Türkü için büyük önem taşıdığını belirterek, Türkiye Cumhuriyeti yöneticilerinin KKTC ziyaretlerinin her zaman güç verici olduğunu dile getirdi. “Anavatan Türkiye’nin desteği olmasaydı, Kıbrıs Türkü bu coğrafyada huzur ve güven içerisinde yaşayamazdı” diyen Üstel, ziyarette ele alınacak olan “yeni Türkiye Yüzyılının en büyük projesi” olan elektrik projesinin de önemine vurgu yaptı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da, KKTC’nin önemli bir dönemden geçtiğini ifade ederek, KKTC’nin bağımsız ve egemen bir devlet olarak yoluna devam ederken refahını arttırma mücadelesi verdiğini belirtti. Yılmaz, Dr. Suat Günsel Camii’nin Kıbrıs Türkü’nün iradesini gösteren bir sembol olduğunu söyleyerek, caminin Kıbrıs Türkü’nün medeniyetini, tarihini ve kültürünü gelecek nesillere taşıyan bir sembol olduğunu ifade etti.

Ziyaret sırasında Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye arasında elektrik bağlantısı dahil mali ve ekonomik işbirliği konularının ele alınacağını belirten Yılmaz, Ercan Havalimanı’ndaki artışa da değindi. Ercan Havalimanı’nın KKTC’nin bir vitrini olduğunu söyleyen Yılmaz, “KKTC dünya ile bütünleşmeye devam edecek” dedi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap