Başbakan Üstel: “İnsanımızın acısı, bizim acımızdır”

Başbakan Ünal Üstel, şiddetli yağışların ve su baskınlarının etkilediği Geçitköy ve Karşıyaka Balıkçı Barınağı'nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Yayın: 31.01.2024 - 18:09

80 kez okundu

Başbakan Üstel: “İnsanımızın acısı, bizim acımızdır”

Başbakan Üstel, “Can kaybı olmadığı için şükrediyoruz. Ülke genelinde sel felaketi nedeniyle zarar gören her vatandaşımızın acısı bizim de acımızdır” dedi ve teknik ekiplerin hızla hasar tespiti yapacaklarını vurguladı.

Başbakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Geçitköy’deki basın toplantısında konuşan Üstel, Meteoroloji Dairesi ve polis uyarılarının dikkate alınması gerektiğini belirterek, “Kaymakamlıklar ve belediyelerle işbirliği içinde çalışıyoruz. Maalesef sel felaketi bazı yerlerde büyük hasara neden oldu” diye konuştu.

Başbakan Üstel, özellikle belirli köylerde büyük hasarın olduğunu belirterek, “Can kaybımız olmaması tek tesellimiz. İki gündür bölge ve kaymakamlarımızla durumu değerlendiriyoruz. Halkımızın mağduriyetini gidermek için belediye başkanları ve ilgili birimlerle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Üstel, evleri su altında kalan aileleri Lapta Gençlik Kampı’na sevk ettiklerini ve vatandaşları orada bir süre misafir edeceklerini belirtti. Ayrıca, hasar tespiti için ekiplerin İngilizlerin yaşadığı bölgeye gönderileceğini söyledi.

Başbakan Üstel, aşırı yağışların yolları etkilediğini ve Karayolları Dairesi ekiplerinin harekete geçtiğini belirterek, “Yollarımızda büyük aşınmalar oldu. Geçici çözümlerle insanlar rahat seyahat edebilecek. Sonrasında altyapıyı gözden geçirerek iyileştirmeler yapacağız” şeklinde konuştu.

Üstel, Bakanların yağışlardan etkilenen bölgeleri ziyaret ederek tespit çalışmaları yaptığını ve her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Teknik ekiplerin yarından itibaren hasar tespiti yapacağını vurgulayan Üstel, “Halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu tür felaketlerin bir daha yaşanmaması için hükümet olarak gerekli altyapı çalışmalarını hızla yapacağız” dedi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap