Başbakan Üstel Karpaz bölgesindeydi

Üstel, Mehmetçik, Yeni Erenköy ve Dipkarpaz'da halkla buluşarak kalıcı projelere imza atacaklarını söyledi.

Yayın: 13.11.2023 - 09:25

140 kez okundu

Başbakan Üstel Karpaz bölgesindeydi

TAUBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal UBP’den yapılan açıklamaya göre, Üstel, Karpaz bölgesindeki ziyaretlerine Mehmetçik’te başladı ve ardından Yeni Erenköy ve Dipkarpaz’da vatandaşlarla buluşarak konuşmalar yaptı.

Başbakan Üstel’e yapılan ziyaretlere eşi Zerrin Üstel, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş Kelle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Mehmetçik – Büyükkonuk Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu, Dipkarpaz Belediye Başkanı Hamit Bakırcı, İskele Milletvekili Emrah Yeşilırmak, MYK Üyeleri, parti temsilcileri de eşlik etti.

Başbakan Üstel, göreve geldikten sonra Karpaz’ı birçok kez ziyaret ettiğini ve Cennet ülkemizin doğal cenneti Karpaz’ın kalbindeki yeri özel olduğunu belirtti. İstikrarı sürdürme kararlılıklarını vurgulayan Üstel, kenetlendikçe daha da güçlendiklerini ve Anavatan Türkiye’nin desteğiyle büyük ve kalıcı projelere imza atmaya devam edeceklerini ifade etti.

Ünal Üstel, devletin 40. yılına erişmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, geçmişte yaşanan acı tecrübeler ışığında egemen eşitlik ve Anavatan Türkiye’nin garantörlüğünü içermeyen bir anlaşmayı kabul etmeyeceklerini vurguladı. Ayrıca, 14 Kasım’da düzenlenecek büyük Cumhuriyet Yürüyüşü’nde ülkelerine bağlılıklarını ve Anavatan Türkiye’nin güvencesini bir kez daha tüm dünyaya haykıracaklarını söyledi.

Dışa açılımda tarihi süreç yaşandığını ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda yaptığı çağrının ardından KKTC için tarihi adımların gelmeye başladığını belirten Üstel, 15 Kasım kutlamaları kapsamında Azerbaycan’dan çok değerli konukları ağırlayacaklarını ve iş birliği alanlarını ele alacaklarını ifade etti. Ayrıca, dışa açılım sürecinde Türk Devletleri Teşkilatı gözlemci üyeliği ve Azerbaycan’a yapılan ziyareti hatırlattı.

Üstel, içte de sorunları çözmek adına kararlı adımlar attıklarını, belediyelerin birleştirilmesi sonrasında Mehmetçik için yapılan düzenlemeleri anlattı. Sosyal konut projeleri, düşük faizli kredi paketleri, gençlere yönelik destekler ve bölgesel düzenlemeler konusunda çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Halkla buluşmaların devam edeceğini ve her cumartesi bir bakanın bir bölgede halkla buluşacağını söyleyen Üstel, istikrarı sürdürerek hedeflerine odaklanmaya devam edeceklerini vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap