Başbakan Üstel Meclis’te konuştu: “Bakanlıkların yasalarını güncellemek üzere çalışma başlattık”

Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyet Meclisi'nde gerçekleştirdiği konuşmada, bakanlıkların yasalarını güncelleme çabalarını ve bu güncellemelerin ülkenin geleceğini şekillendireceğini vurguladı.

Yayın: 22.01.2024 - 16:42

176 kez okundu

Başbakan Üstel Meclis’te konuştu: “Bakanlıkların yasalarını güncellemek üzere çalışma başlattık”

Üstel, KKTC’nin ilan edildiği günden beri aynı yasayla verilen T izinlerinin günümüz koşullarına uymadığını belirterek, yasanın ve tüzüğünün yeniden şekillendirilmesi gerektiğini ifade etti. Bu nedenle izinlerin askıya alındığını ve iptali için bir komitenin çalıştığını açıkladı.

Meclis’te onaylanan tezkerelere de değinen Üstel, KKTC Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasındaki Geçitkale Havaalanı’nın Tahsisi ve Kullanım Hakkının Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığına Verilmesine İlişkin Protokol (Onay) Yasa Tasarısı ile Hukuk Dairesi (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın onaylandığını belirtti.

Ana muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ise Meclis İç Tüzüğü’nün 62. maddesi çerçevesinde yaptığı konuşmada, Ulaştırma Bakanlığı’nın taşıma izinlerini parti üyelerine mi verdiğini sorguladı. Erhürman, izinlerin mevzuata uygun olarak, siyasi parti mensuplarına değil, mevzuat doğrultusunda verilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Ercan Havalimanı’nda yapılan tüzük değişikliği ve diğer konulardaki eleştirilerini dile getirdi.

Bakan Erhan Arıklı ise yolcu taşıma izinleri konusunda bilgi vererek, piyasada şu anda 20 bin 350 taşıma izni bulunduğunu açıkladı. Arıklı, izinlerin mevcut tüzüklere uygun olarak verildiğini ve hükümetin herhangi bir izin vermediği durumlar olduğunu belirtti. Ayrıca, izinlerin durdurulması konusunda Savcılığa danışıldığını ve gerekçeleriyle birlikte iptal edileceğini söyledi.

Başbakan Üstel ise yaptığı konuşmada, kısa vadeli hükümetlerin çağdaş yasal düzenlemeleri gerçekleştiremediğini belirterek, bakanlıkların yasalarını güncelleme çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Ayrıca, T izinlerinin iptal edileceğini ve güncellenen yasa ve tüzüğün çerçevesinde hareket edileceğini belirtti.

CTP Genel Başkanı Erhürman, yapılan açıklamaların sorulara yeterli cevapları içermediğini savunarak, izinlerin tüzüklere uygun olarak verilip verilmediği konusunda şüphelerini dile getirdi. Ayrıca, kurulların fiyat belirleme konusundaki yanlışlarına ve siyasi müdahalelere karşı çıkarak, kurumların yönetim yapılarının uzmanlaşmaya dayalı bir şekilde düzenlenmesini destekledi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap