Başbakan Üstel: “Önceliğimiz gençlerimiz”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, gençlerin öncelikli olduğunu vurgulayarak, kırsal kesim arsası eksik olan bölgelerde gençleri göz önünde bulundurarak sosyal konut projelerini başlatacaklarını açıkladı.

Yayın: 20.01.2024 - 13:38

73 kez okundu

Başbakan Üstel: “Önceliğimiz gençlerimiz”

UBP Basın Bürosu’nun açıklamasına göre Başbakan Üstel, Tatlısu ve Pınarbaşı köylerini ziyaret ederek, bölge halkı ile bir araya geldi.

Başbakan Üstel, Tatlısu ziyaretinde hükümetin ekonomik ve mali çalışmaları hakkında bilgiler verirken, İsias davasının da titizlikle yürütüldüğünü ve 26 Nisan’daki bir sonraki duruşma için koordinasyon amaçlı toplantılar yapacaklarını belirtti.

Başbakan Üstel, gençler için sosyal konut projelerinin kısa süre içinde başlayacağını ve sosyal konut için bir kredi paketi hazırlandığını ifade ederek, “Sadece Tatlısu’da değil, her bölgemizde öncelik gençliğindir, o bölgemizin insanınındır” dedi. Kırsal kesim arsası bulunmayan bölgelerde gençleri dikkate alarak sosyal konut projeleri başlatacaklarını da açıkladı.

Başbakan, verilen sözlerin siyasi malzeme veya popülizm olmadığını vurgulayarak, “İstikrarı yakaladık, verdiğimiz sözleri tek tek yerine getiriyoruz ve getirmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

Üstel, kamu çalışanlarına, özel sektöre artışların yanı sıra üreticiye, çiftçiye, sanayiciye destekler verdiklerini belirterek, “Asgari ücretten vergiyi kaldırdık. Sosyal Sigorta Prim Desteğini de artıracağız” dedi.

Pınarbaşı ziyaretinde ise Başbakan Üstel, yeni tamamlanan futbol sahasında incelemelerde bulunarak, hükümetin spor alanındaki hedeflerine değindi. Hükümetin, köylerde yaşayan gençlere spor alanı açmayı ve gençleri spora yönlendirmeyi amaçladığını belirterek, önümüzdeki dönemde birçok spor alanında çalışma hayata geçireceklerini söyledi.

Spordan sorumlu Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu da Pınarbaşı sahasındaki çalışmalar hakkında bilgi vererek, çim ekiminin on gün içinde yapılmasını hedeflediklerini ifade etti. Cahitoğlu, Başbakanlık ve Spor Dairesi ile işbirliği içinde köy yerlerinde çim saha sayısını artırmayı ve spor tesislerini yenilemeyi sürdüreceklerini belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap