Başbakan Üstel, Tarım Destek ve İkinci İlk Evim kredi paketlerine ilişkin detayları açıkladı

Başbakan Ünal Üstel, Tarımsal Mekanizasyon Kredi Paketi (Tarım Destek Paketi) ve İkinci İlk Evim Kredisi Paketi'nin hayata geçirildiğini duyurdu.

Yayın: 10.01.2024 - 20:28

201 kez okundu

Başbakan Üstel, Tarım Destek ve İkinci İlk Evim kredi paketlerine ilişkin detayları açıkladı

Üstel, yaptığı açıklamada, “2024 yılında tüm sektörlere ve özellikle gençlerimize destek olmaya devam edeceğimizi defalarca vurgulamıştık. Bu sözlerimizin somut bir yansıması olarak, yeni yılın ilk müjdelerini paylaşmak istiyorum” dedi ve kredi paketlerinin detaylarını açıkladı.

1Traktör ve Ekipman Alınmasına Yönelik Tarımsal Mekanizasyon Kredi Paketi (Tarım Destek Paketi):

Bu paket, tarımsal ve hayvansal üretim kapasitesini artırmak amacıyla traktör ve traktöre monte edilecek ekipman alımlarını desteklemek üzere 1.8 milyon TL’ye kadar kredi sağlıyor. Kredi, 60 ay vadeli olup, çiftçi ve hayvancılara esnek ödeme seçenekleri sunuyor. Kredi limiti, kullanılacak traktör ve ekipmanın değerine göre belirleniyor ve faiz oranı aylık yüzde 2,25, yıllık yüzde 27 olarak uygulanıyor. Başvurular, belirlenen bankalar aracılığıyla yapılabilecek.

İkinci İlk Evim Kredisi Paketi:

İlk ev sahibi olacak gerçek kişilere yönelik “İlk Evim Kredi Paketi”nin yoğun ilgi görmesi üzerine, İkinci İlk Evim Destek Paketi hayata geçirildi. Kredi paketinden KKTC sınırları içinde kayıtlı evi olmayan ve hane geliri 155 bin TL’yi geçmeyen vatandaşlar yararlanabilecek. Kredi, aylık eşit taksitli ve maksimum 120 ay vadeli olarak sunulacak. Kredi tutarı, satın alınacak konutun değerinin yüzde 80’ine kadar olacak. Faiz oranı aylık yüzde 1,75, yıllık yüzde 21 olarak belirlendi. Ayrıca, bu kredi ile alınan konutlar için tapuda ödenmesi gereken vergi, resim ve harçlardan muafiyet sağlanacak. Başvurular, belirlenen bankalar aracılığıyla yapılacak.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap