Başbakan Üstel, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar ve beraberindeki heyeti kabul etti

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ve beraberindeki heyeti ağırladı.

Yayın: 05.02.2024 - 17:18

273 kez okundu

Başbakan Üstel, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar ve beraberindeki heyeti kabul etti

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Meclis Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde konuşan Başbakan Ünal Üstel, bölgenin tanıdığı ve Rum zihniyetini yakından bilen Hulusi Akar’ın adada bulunmasının büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, “Anavatan Türkiye’nin gücünü her zaman yanımızda hissediyoruz” ifadesini kullandı.

Üstel, Rum zihniyetinin değişmediğini ve bu gerçeği dünya ile paylaşmakta zorlandıklarını belirterek, “Avrupa Birliği’nin şımarık çocuğu” olarak tanımladığı Rumların sürekli olarak Türk tarafına suç atma eğiliminde olduğunu dile getirdi.

Kabulde söz alan Üstel, şunları söyledi:

“Anavatanımız Türkiye, her zaman bize destek olmuş ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmamıştır. Ne yazık ki geçmişte ulusal davamıza karşı Rum zihniyeti aynı kalırken, günümüzde de aynıdır. Rumlar, dış dünya ve uluslararası toplum önünde çözüm isteyen, ancak KKTC’yi çözüm istemeyen bir taraf olarak lanse etmeye devam ediyorlar. Bu politika ve zihniyetlerini dünyaya başarıyla aktarıyorlar. Rumlar, Hristiyan aleminin bir kesiminin şımarık çocuğu gibi davranmaktadır. Bugün, Akdeniz’in tam ortasında, yanı başımızda İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği katliamları gözlemliyoruz. Çocuklar ve kadınlar öldürülüyor, soykırım yaşanıyor. Ancak Avrupa sessiz kalıyor, dünya tepki vermiyor. Tek ses çıkaran Anavatanımız Türkiye oluyor. Özellikle Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, her platformda ‘katliam son bulsun’ çağrısında bulunuyor. Ancak Avrupa, buna kulak tıkıyor. 1974 Mutlu Barış Harekatı olmasaydı, bizler de burada olmayacaktık. Bizim Filistin’den farkımız, bir anavatanımızın olması… Türkiye Cumhuriyeti, et ve tırnak gibi bağlı olduğumuz anavatanımızdır.”

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar da yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs’ta bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, dünkü ziyaretlerini anımsattı ve özellikle Maraş’taki çalışmaları yerinde incelediklerini belirtti. Akar, “Çok güzel temaslarda bulunduk, özellikle Maraş’taki çalışmaları yerinde izledik, ancak orada daha yapacak işlerimiz var” dedi. Ziyaretin önemine vurgu yaparak, “Kıbrıs meselesi bizim milli meselemizdir. Kıbrıs’ın güvenliği ve halkın refahı önceliğimizdir. Buradaki çalışmalarımızı omuz omuza sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap