Başbakan Üstel: “TMK tarafından neticelendirilmiş ve ihtilaf içermeyen 200’e yakın başvuru için 68 Milyon Sterlin ödenecek”

Başbakan Ünal Üstel, Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK) tarafından 2020 yılı sonuna kadar karara bağlanmış ve anlaşmazlık içermeyen yaklaşık 200 başvuru için 2-3 ay içinde yaklaşık 68 milyon sterlin ödeneceğini duyurdu.

Yayın: 24.04.2024 - 11:13

72 kez okundu

Başbakan Üstel: “TMK tarafından neticelendirilmiş ve ihtilaf içermeyen 200’e yakın başvuru için 68 Milyon Sterlin ödenecek”

Ercan Havalimanı’nda bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Üstel, İsias davasıyla ilgili son gelişmeleri öğrenmek üzere İstanbul’a seyahat etti. Üstel, yarın KKTC’den gelecek ekiplerle İstanbul’da buluşarak Adıyaman’a geçeceklerini belirtti.

“Ortak davamızın arkasındayız. Verdiğimiz tüm sözlere bağlıyız. Umuyorum ki davalar en kısa sürede sonuçlanır ve adalet yerini bulur,” diyen Başbakan Üstel, Türk adaletine güvenlerinin tam olduğunu vurguladı.

Basın toplantısına Başbakanlık Müsteşarları Berhan Ongan ve Hüseyin Cahitoğlu da katıldı.

Üstel, Ercan Havalimanı’nda yaptığı konuşmada, “Depremde kaybettiğimiz sevdiklerimiz için adalet arayışımız devam ediyor. Bu davayı KKTC’nin davası olarak görmüştük ve bu doğrultuda hareket ediyoruz,” dedi. Süreci yakından takip ettiklerini ve hükümet olarak dava sürecine katkıda bulunduklarını ifade etti.

Başbakan Üstel, Adıyaman’daki ilk duruşmayı takip ettiklerini ve sonrasında hukuk ekibiyle birçok toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi. Türkiye’deki ekibin iki kez KKTC’ye geldiğini ve gelişmeleri yakından izlediklerini belirtti. Meclis heyetinin geçen hafta Ankara’ya giderek çalışmaları takip ettiğini aktaran Üstel, uzman heyetler tarafından bilirkişi raporlarının hazırlanmasına katkı sağladıklarını dile getirdi. Başbakanlık ekibi ve Meclis Komitesi’nin davanın takibi için yoğun çaba gösterdiğini vurguladı.

Başbakan Üstel, ikinci duruşmaya geniş bir heyetle katılacaklarını belirtti. “Başbakanlık olarak bir davanın takibi ve yürütülmesi ile ilgili ne gerekiyorsa yaptık, nerede olmamız gerekiyorsa olduk. Ve olmaya da devam ediyoruz,” diye konuştu.

Üstel, İstanbul’a giderek yeni raporlar ve İsias davasıyla ilgili bilgi alacaklarını ve yarın KKTC’den gelecek ekiplerle Adıyaman’a hareket edeceklerini kaydetti.

“Ailelerimizi bir gün bile yalnız bırakmadık. Bırakmamaya da devam edeceğiz. Ortak davamızın arkasındayız. Verdiğimiz tüm sözlere bağlıyız. Umuyorum ki davalar en kısa sürede sonuçlanır ve adalet yerini bulur,” şeklinde konuşan Başbakan Üstel, Türk adaletine olan güvenlerini ifade etti.

Hükümet olarak çalışmalarına devam ettiklerini belirten Üstel, özellikle uzun süredir çözüme kavuşturulmayan konulara odaklandıklarını söyledi. Girne Antik Limanı’nın restore edilerek hizmete açıldığını belirten Üstel, limanın tanıtımının KKTC için önemli olduğunu vurguladı. Reform niteliğindeki yasaların Meclis’ten geçirildiğini ve Türkiye ile yürütülen projelerin hızla devam ettiğini ifade etti.

Başbakan Üstel, TMK’nın KKTC devleti tarafından kurulduğunu hatırlattı ve son yıllarda TMK’ya yönelik eleştirilere değindi. Özel fonlar oluşturduklarını ve TMK tarafından karara bağlanmış yaklaşık 200 başvuru için 68 milyon sterlin ödeneceğini duyurdu.

Üstel, “TMK’nın uluslararası hukuk standartları çerçevesinde etkin bir iç hukuk yolu olarak çalışmasını sağlamak için kararlılıkla hareket edeceğiz,” dedi. Projeleri hayata geçirmeye ve reformları sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

Son olarak, Adıyaman’daki cuma günü gerçekleşecek duruşmalarda tüm hukuk ekibine başarılar dileyen Başbakan Üstel, “Ailelere sabır ve metanet diliyorum. Depremde kaybettiğimiz tüm canlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum,” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap