Başbakan Üstel, Türkiye – KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu’nu kabul etti

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye-KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Orhan Erdem ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Yayın: 12.01.2024 - 16:16

201 kez okundu

Başbakan Üstel, Türkiye – KKTC Parlamentolar Arası  Dostluk Grubu’nu kabul etti

Başbakanlık Şeref Salonu’ndaki bu önemli buluşmada Başbakan Üstel’e, Başbakanlık Müsteşarları Berhan Ongan, Hüseyin Cahitoğlu ve Durali Güçlüsoy da eşlik etti.

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye-KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye Cumhuriyeti ile aralarında tarihten gelen gerçek ve samimi bir gönül bağı olduğunu vurguladı. Üstel, iki devletin birlikte hareket etmesinin güçlerine güç kattığını belirtti.

Parlamentolararası dostluk gruplarının ilişkilerine verilen önemi vurgulayan Üstel, bu grupların ortak hareket etmesinin planlanan çalışmaların hızlı tamamlanmasına katkı sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, KKTC Dostluk Grubu’nun Türkçe konuşan ülkelerin dostluk grupları ile yaptığı görüşmelere dikkat çeken Başbakan Üstel, bu görüşmelerin ülkenin geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Başbakan Üstel ayrıca, dün ülkeyi ziyaret eden Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile yapılan görüşmelerde, İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması ile ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını ve yeni protokol görüşmelerinin gerçekleştirildiğini açıkladı. Üstel, bu anlaşmaların KKTC’nin daha güçlü bir şekilde dünya ile bütünleşmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Türkiye-KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Orhan Erdem de görüşmedeki konuşmasında, Türkiye’de yapılan seçimler sonrası oluşan yeni heyetleriyle KKTC’ye gerçekleştirdikleri ziyaretin önemine vurgu yaparak, KKTC’nin haklı davasında ve mücadelesinde her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap