Başbakan Üstel, yüksek öğretim sektöründe yaşanan gelişmelerle ilgili açıklama yaptı

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, yükseköğretim alanında sahte diploma alımıyla ilgili yaşanan olumsuz gelişmelerden etkilendiğini belirtti ve bu konuda hızlı çözümler üretmek için bürokratlarla birlikte çalıştıklarını açıkladı.

Yayın: 20.03.2024 - 11:13

120 kez okundu

Başbakan Üstel, yüksek öğretim sektöründe yaşanan gelişmelerle ilgili açıklama yaptı

Başbakan Üstel, “Artık sadece konuşma değil, kalıcı ve sistematik çözümler üretme zamanı geldi” dedi ve suçluların kim olursa olsun yasal süreçlerin işletileceğini vurguladı.

Kişisel hataların kurumsal yapıya mal edilemeyeceğini ve kurumsal yapıların kişiler yüzünden zayıflatılamayacağını belirten Başbakan Üstel, polis teşkilatına olan güvenin de kişisel hatalardan etkilenmeyeceğini dile getirdi.

Yargı sistemine tam güvendiklerini belirten Başbakan Üstel, “Onlar görevlerini yerine getirecek, biz de sistemi güçlendirerek gelecekte sorunsuz bir şekilde ilerlemeyi sağlayacağız” dedi.

Başbakan Üstel, kötümser olmanın ve karamsarlığa kapılmanın gereksiz olduğunu, Anayasal düzenin ve adalet alt yapısının güvenilir olduğunu vurguladı.

Başbakan Üstel’in açıklamaları şu şekilde:

“Yükseköğretim dünyasında sahte diplomaların ortaya çıkmasıyla ilgili gelişmelerden olumsuz etkilendiğimizi söylemek doğru olur. Geçmişe dayanan bu sorunlarla yüzleşmek bizim hükümet dönemimizde olmasa da, sorumluluk almak ve çözüm üretmek istiyoruz. KKTC Başbakanı olarak, politika yapmak yerine sorunları çözmek için buradayım. Yükseköğretim sektörü için lokomotif olarak görülmesine rağmen, uzun süredir gereken önlemler alınmadı. Denetimlerin yetersizliği ve ihmal edilmesi, büyük bir sorun teşkil etmektedir. YÖDAK’ın yasal görevlerini yerine getirememesi de bu durumu daha da karmaşık hale getirmektedir. Bu nedenle, Türkiye’den teknik destek talep ederek diplomaların incelenmesi ve takibi için gerekli adımları atmaya karar verdik.

YÖK’ten alınacak teknik destekle, KKTC’de gerekli alt yapı oluşturulacak ve üniversitelerimizdeki tüm diploma verileri sisteme kaydedilecektir. Karamsarlığa kapılmaya gerek yok, Anayasal düzenimiz ve adalet sistemi güvenilirdir ve yol göstericidir.”

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap