Başbakan Üstel’den 18 Mart Şehitleri Günü mesajı… “Türk olmanın onur ve gururunu yaşatıyor”

Başbakan Ünal Üstel, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle bir mesaj yayımlayarak, "Çanakkale Zaferi, 109. yıl dönümünde Türk milletine gurur ve onur yaşatmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Yayın: 18.03.2024 - 13:26

52 kez okundu

Başbakan Üstel’den 18 Mart Şehitleri Günü mesajı… “Türk olmanın onur ve gururunu yaşatıyor”

Üstel, mesajında, Kıbrıs Türk halkının da Çanakkale Destanı ve Kurtuluş Savaşı gibi büyük zaferlerden ilham alarak varoluş mücadelesini sürdürdüğünü ve Türk milletinin desteğiyle hak ettiği özgürlüğe kavuştuğunu vurguladı.

Başbakan Üstel, Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki “Çanakkale Geçilmez” emriyle vatanları için canlarını ortaya koyanların, emperyalist güçlere karşı elde edilen bu kutlu zaferin, Kıbrıs Türk halkının da kalbinde ayrı bir yer edindiğini belirtti. Ayrıca, şehitlerin anısına rahmet dileyerek, zaferin öğrettiği mücadele azmini ebediyen taşıyacaklarını vurguladı.

Üstel, mesajında, “Tarihi zaferlere imza atan milletimiz, esareti kabul etmeyerek kutsal vatan topraklarını canları pahasına korumuştur” diyerek Türk milletinin direniş ve bağımsızlık ruhuna vurgu yaptı. Kıbrıs Türk halkının da benzer bir mücadele vererek özgürlüğüne kavuştuğunu belirtti.

Son olarak, Başbakan Üstel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan için canlarını feda eden şehitleri rahmetle andığını ve gazilere şükranlarını sunduğunu ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap