Başbakan Üstel’den İsrail ordusunun Gazze’deki Şifa Hastanesi’ni hedef göstermesine tepki

Başbakan Ünal Üstel, Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin İsrail ordusu tarafından hedef gösterilmesini sert bir şekilde eleştirerek, "Hastane olan bölgeler ve hastaneler, herhangi bir savaş sırasında bombalanamaz. Bu, savaş suçudur ve bir cinayettir" dedi.

Yayın: 28.10.2023 - 13:49

114 kez okundu

Başbakan Üstel’den İsrail ordusunun Gazze’deki Şifa Hastanesi’ni hedef göstermesine tepki

Üstel, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları ve Şifa Hastanesi’ni hedef almasını değerlendirirken Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki tek ses olduğunu belirtti ve diğer ülkelerin sessiz kaldığını vurguladı.

Başbakan Üstel, “Şu anda hastaneler bombalanıyor, savunmasız ve masum insanlar, özellikle kadın ve çocuklar İsrail’in bombaları altında hayatlarını kaybediyorlar. Bu kabul edilemez bir durum. Dünya nerede? Avrupa Birliği nerede? İnsan hakları nerede?” diyerek sivil ve savunmasız insanların bombalanmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Hastaneye sığınan insanların hedef alınmasını şiddetle protesto ettiklerini ifade eden Üstel, bunun göz ardı edilmemesi ve bu savaşın bir an önce durdurulması için çağrıda bulundu.

Ayrıca, hastanelerin sivillerin tedavi edilebileceği ve sığınabileceği güvenli bölgeler olduğunu vurgulayan Üstel, İsrail’in hastanelere yönelik tehdidinin kabul edilemez olduğunu belirterek, bu eylemin tıp dünyasında da kabul edilemez bir davranış olduğuna dikkat çekti.

Başbakan Ünal Üstel, İsrail’in savaş kurallarını ihlal ederek ve insan haklarına aykırı davranarak hastaneleri tehdit ettiğini ve bu eylemin bir cinayet olduğunu belirtti. Ayrıca, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının sonucunda savunmasız insanlara nerede sığınacaklarını bilemediklerini veya sığınma şanslarının olmadığını belirtti ve İsrail’in her tarafa bomba yağdırdığını vurguladı.

Başbakan Üstel, bu tehditlerin aslında ciddi bir tehdit olmadığını ve dünya toplumunun ve özellikle Avrupa’nın sessiz kalmamasını temenni etti. Ayrıca, bir hekim olarak, sığınan insanların tedavi edilmelerinin engellenmesinin insan haklarına aykırı bir suç olduğunu düşündüğünü ifade etti ve bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap