Başbakanı Üstel: “Bize uygulanan izolasyonları Türkiye üzerinden bertaraf ediyoruz”

Başbakan Ünal Üstel, Türk Karate Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonası'na hazırlanmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kamp yapmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Uygulanan izolasyonları Türkiye üzerinden bertaraf ediyoruz" dedi.

Yayın: 25.03.2024 - 21:13

108 kez okundu

Başbakanı Üstel: “Bize uygulanan izolasyonları Türkiye üzerinden bertaraf ediyoruz”

Başbakan Üstel, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz ve Türk Karate Milli Takımı sporcularını içeren heyeti Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonu’nda kabul etti.

Üstel, burada yaptığı konuşmada, Türk Karate Milli Takımı’nın Kuzey Kıbrıs’ta olmasının önemine vurgu yaparak, Türkiye’deki diğer federasyonlar ve kulüpleri ülkesinde kamp yapmaya davet etti.

Türkiye Karate Federasyonu yetkililerine ziyaretten dolayı teşekkür eden Üstel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki ilişkilerin her alanda güçlü olduğunu belirterek, “Dünyanın bize uyguladığı izolasyonları Türkiye üzerinden bertaraf ediyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye dışında gidecek, sığınacak bir yeri yoktur. Bugün de sizin yaptığınız çok özel bir olay. Özellikle federasyonun genç ve dinamik sporculara ülkemizde kamp yaptırması bizim için büyük bir onur” şeklinde konuştu.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Uğuz ise Kuzey Kıbrıs’a başarılı üst düzey sporcularla kamp yapmaya geldiklerini belirterek, “Burada olmaktan gururluyuz. Bu kampın bir diğer özelliği de sporcu gençlerimizin iki Kıbrıs gazisi ile bir arada olacak olmasıdır” diye konuştu.

Bu arada, Uğuz önderliğindeki federasyon heyeti ve Türk Karate Milli Takımı sporcuları, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu tarafından kabul edildi.

Feyzioğlu, yaptığı konuşmada, Türk Karate Milli Takımı’nın dünyada izlenen ve örnek alınan bir takım olduğunu vurgulayarak, KKTC’de kamp yapmalarının dünyaya güzel bir mesaj olduğunu ifade etti.

Kıbrıs Türklerinin 1963-1974 yıllarında yaşadığı zorluklara dikkat çeken Feyzioğlu, 1974’te Türk askerinin Ada’ya barış getirmesinin ardından Kıbrıs Türklerinin dünyadan tecrit edilmeye çalışıldığını belirtti.

Feyzioğlu, Türk Karate Milli Takımı’nın KKTC’de kamp yapmasının Kıbrıs Türklerine moral verdiğine dikkat çekerek, ziyaretlerinden dolayı federasyon yetkilileri ve sporculara teşekkür etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap